Lifestyle31.08.2017

Slimme dakramen en lichtkoepels van VELUX zijn handig én veilig


Onbezorgd wooncomfort

Met een gerust gevoel op vakantie gaan en je woning veilig achterlaten. Hoe doe je dat? Zorgen voor een bewoond ogend huis is een van de belangrijkste tips die altijd gegeven worden. Daarbij zijn lampen altijd prioriteit één, want dat geeft toch het duidelijkste effect in de avond. Maar dakramen en gordijnen die op gezette tijden open- en dichtgaan zijn daarbij ook een uitkomst. Zo wordt de bovenverdieping van het huis niet vergeten en oogt de woning in zijn geheel levendig.

VELUX Nederland, specialist in daglichtoplossingen, heeft een bedieningssysteem dat INTEGRA heet en dat er prima voor kan zorgen dat je woning te allen tijde bewoond lijkt. Daarnaast is het sowieso handig, want het kan alle producten automatisch voor je besturen en je kunt er zelfs een verlichtingsset op aansluiten.

veluxintegradakraam
veluxintegradakraam

Dat is natuurlijk handig als je op vakantie bent, want via het programma op de speciale bedieningstablet kun je alles op een timer zetten, dus is er veel leven in de brouwerij terwijl je er niet bent.

Maar goed, zo vaak ben je niet op vakantie, dus dat is een mooie bonus, maar daar koop je zo’n systeem niet voor. Het is echter ook super handig om te zorgen dat je huis altijd doorgelucht is. Dat is steeds meer een probleem, omdat nieuwere huizen niet meer zoveel natuurlijke luchting hebben. Dat is fijn, want geïsoleerd, maar je moet dan wel niet vergeten om alles bij tijd en wijle open te zetten

En dan sluiten de ramen ook nog eens automatisch: er zit namelijk een regensensor in het systeem, dus zelfs als je lichtkoepels of dakramen op de automatische piloot open zouden staan, gaat alles gewoon netjes dicht bij de eerste regendruppel.

veluxintegradakramenbedienen2
veluxintegradakramenbedienen2

HomeKit in aantocht

Zo hoef je door het INTEGRA systeem nergens meer over na te denken. Je kunt de verschillende programma’s via de bedieningstablet zo instellen dat het juiste gebeurt als je gaat slapen, opstaat, het huis verlaat of wat dan ook.

Maar het zou niet goed passen binnen de Internet of Things ontwikkelingen als er niet wat te koppelen viel, en daar heeft Velux ook aan gedacht. Ze werken nu samen met Netatmo, die zelf HomeKit-thermostaten en -luchtsensoren maken en daarmee is het systeem binnenkort ook aan Apple’s IoT-systeem te koppelen en kun je zelfs aan Siri vragen om even iets voor je open of dicht te doen.

Dan kan er natuurlijk ook ineens veel meer en kun je het systeem koppelen aan temperatuur-, licht- en luchtvochtigheids-sensoren. Helemaal klaar voor de toekomst dus, VELUX INTEGRA. En het ziet er ook nog goed uit!

[Afbeeldingen © Velux]