Lifestyle13.12.2018

​Is jouw tuin alweer klaar voor een beetje zon? Zo maak je jouw tuin lenteklaar!


Voor mensen met groene vingers is de winter niet per definitie het seizoen om je helemaal uit te leven. Koning winter heeft zich nog niet eens echt laten gelden. Toch is het goed om al na de denken over hoe jouw tuin er over een maand of drie bij ligt. Want voor je het weet staat de lente weer voor de deur. Zorg dus dat je goed voorbereid de lente in gaat met deze tips om jouw tuin helemaal lenteklaar te maken!

Snoeien en maaien

De lente is het perfecte seizoen om struiken en planten te snoeien. Met name vorstgevoelige planten, zoals rozen en hortensia’s hebben wat meer body nodig om de winter door te komen. Zodra de vorst weg is, kun je deze planten dus pas gaan snoeien. Ook je gazon is bij de eerste lentezon al toe aan de eerste maaibeurt van het jaar. Gras groeit namelijk al vanaf 5 graden Celsius. Doordat er over het algemeen nog redelijk wat neerslag valt, kan het hard gaan. Begin daarom niet te laat met maaien. Dat is makkelijker voor jezelf en beter voor jouw grasmaaier.

Je kunt natuurlijk ook voor de easy way gaan. Kunstgras in je tuin is al lang geen taboe meer en wordt zelfs steeds populairder. Grastapijt is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden, maar met als voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft. Kunstgras leggen wordt daarnaast steeds makkelijker en dus ligt jouw nieuwe gazon er al binnen een paar uur helemaal lenteklaar bij!

Upgrade jouw tuinmeubelen

Afgelopen jaar hadden we natuurlijk een topzomer. Al vroeg in het jaar haalde we temperaturen van boven de 20 graden Celsius. Niet gek dat we veel vrije tijd in onze tuin doorbrengen. Gezellig lunchen of borrelen: waarom zou je binnen blijven als het ook buiten kan? Dan zit je natuurlijk het liefst comfortabel aan een mooie tuintafel met luxe tuinstoelen. Toch staan die tuinmeubelen soms wel eens in de weg. Gelukkig zijn er tal van slimme mogelijkheden om meer ruimte te creëren zonder jezelf te kort te doen. Zo kun je tafels vaak inklappen en kun je tuinstoelen van dezelfde lijn vaak gewoon opstapelen en net zo makkelijk weer uitstallen. Stapelbare tuinstoelen zijn daarom een musthave voor deze lente!

Maak je terras lenteklaar

De planten zijn gesnoeid, het gazon ligt er strak bij en je bent druk bezig met het selecteren van jouw nieuwe tuinmeubelen. Voor je deze wegzet, controleer je nog even het terras en verwijder je overmatig onkruid. Met een hogedrukspuit kun je terrasstegels gemakkelijk brandschoon spuiten.

All done? Dan is het tijd om lekker te genieten van jouw tuin. Want niets voelt fijner dan de eerste lentezon!