Grappig! Bitcoin mining met een ouderwetse Game Boy

Grappig! Bitcoin mining met een ouderwetse Game Boy

Vorig artikel Volgend artikel

Het duurt misschien wel een biljoen jaar, maar met een Game Boy kan je Bitcoin generen. De Amerikaanse YouTuber StackSmashing heeft een Game Boy omgebouwd tot Bitcoin Miner. Echt snel gaat het niet want de huidige technologie om Bitcoin te genereren werkt 125 biljoen keer sneller dan deze Game Boy... Hij legt in een video uit hoe het werkt.

Bitcoin minen kan heel lucratief zijn

Bitcoin Mining is het creëren van Bitcoin door transacties te controleren. Miners maken gebruik van speciaal apparatuur om transacties te bevestigen en te verwerken op de blockchain. In ruil daarvoor krijgen ze een beloning in de vorm van nieuwe Bitcoin.

De Game Boy is een draagbare spelcomputer ontwikkeld door het Japanse bedrijf Nintendo. De Game Boy werd in 1989 geïntroduceerd.

Eerst werd gedacht dat het onmogelijk was om met een oude spelcomputer Bitcoin te minen. Toen de YouTuber echter een nieuwe bitcoin-blockchain opzetten zonder records erop, kon hij melden dat het wel lukte.

Game Boy krijgt hulp

De Game Boy kan eigenlijk geen verbinding maken met het internet en kan niet de hele blockchain vasthouden. Om daarmee om te gaan, gebruikt StackSmashing een speciale kabel om verbinding te maken met de computer, waarop een bitcoin-knooppunt draait. Nadat hij is aangesloten, voert de Game Boy een programma uit vanaf een programmeerbare cartridge en speelt hij zelfs een leuke animatie af terwijl hij aan het minen is.

[foto: Ravi Palwe on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...