Gaming01.08.2012

Doe de deur achter je dicht…


doe-de-deur-achter-je-dicht.jpg
doe-de-deur-achter-je-dicht.jpg

“Na twee jaar nemen GameCowboys en Jeroen van Trierum per direct afscheid van elkaar. Hoofdredacteur Patrick Smeets bedankt van Trierum voor zijn inzet en wenst hem succes. De reden voor het vertrek van de redacteur wordt later bekendgemaakt. Van Trierum blijft overigens wel zijn werkzaamheden uitoefenen bij het vakblad Entertainment Business.”

Als mijn vertrek bij GameCowboys belangrijk genoeg was geweest voor een persbericht, dan had dit ongeveer zo geklonken. Maar omdat we niet doen aan dit soort politiek correcte onzin spelen we gewoon open kaart. In overleg met Patrick heb ik besloten om mijn werkzaamheden op deze site te stoppen. Een nieuwe uitdaging en de daarbij horende drukte is de belangrijkste reden.

Zoals jullie wellicht weten heeft IGN sinds een week een Benelux website. Ik ben gevraagd om daar wekelijks een column voor te schrijven. Daar IGN altijd een terugkerende waarde is geweest in mijn leven als gamer (nieuwsvoorziening, walkthroughs etc) ben ik gelijk op dit aanbod gesprongen. Naast mijn ‘echte’ werkzaamheden als redacteur bij het vakblad Entertainment Business is het niet realistisch om ook nog twee columns te schrijven. Er zitten immers maar 24 uur in een dag en naast slapen wil ik ook weleens tijd doorbrengen met mijn vrouw, familie en vrienden. Ook lees ik nog wel eens een (strip)boek, kijk wat series en speel natuurlijk games.

Met pijn in mijn hart heb ik het besluit genomen om hier te stoppen. Niet om heel melodramatisch te klinken, maar ik heb zelden zoveel plezier (en vrijheid) gehad met het maken van verhaaltjes (columns) over games. Verhaaltjes waar mensen uit de industrie (soms) boos op reageerden. Verhaaltjes waar ‘collega’s’ (soms) boos op reageerden. Verhaaltjes die weer gebruikt werden op andere sites om een punt te maken. Verhaaltjes waar mensen om moesten (glim)lachen. Verhaaltjes waar lezers het eens of oneens mee waren. Verhaaltjes die sterkere emoties opriepen dan alleen maar boze. De afgelopen twee jaar heb ik bij GameCowboys verhaaltjes geschreven die reacties uitlokten en dat is natuurlijk het hoogst haalbare voor iedere columnist.

Ik en ook deze site gaan gewoon verder dus ik zie, lees, hoor jullie op de andere kant van de plaat.

[Bedankt Jeroen, we zullen je gaan missen. En je stukjes ook. Succes bij IGN, ouwe zeikerd! — Patrick]