Gaming18.05.2012

Digitale magazines [J-Column]


digitale-magazines-j-column.jpg
digitale-magazines-j-column.jpg

Ik ben gek op bladen. Niets is lekkerder dan je vingers laten glijden langs papier bladzijden. Mijn favorieten in bladenland zijn vooral Britse game-magazines. Dit leidde tot voor kort tot een klein probleem. Iedere maand ‘doneerde’ ik spontaan bijna 100 Euro bij een aantal plaatselijke tijdschriftenhandelaren om mij thuis te verlekkeren aan EDGE, GAMES TM, OXM, Official PlayStation Magazine, Xbox World, Gamemaster enzovoort. Allemaal leuk, aardig en leerzaam, maar de hobby liep flink in de papieren. Vorige week heb ik echter zo goed als van alle magazines afscheid genomen. Van de papieren versie that is.

Ik krijg mijn maandelijkse gamefix tegenwoordig binnen via de iPad. Via de briljante app Zinio ben ik voor een paar euro geabonneerd op alle bladen die ik eerder in de papieren versie las. En er is meer. Ik ontdekte namelijk twee briljante gamemagazines waarvan ik niet eerder had gehoord. Niet zo vreemd want de een komt uit Canada en de ander werd exclusief gemaakt voor de iPad. Ik heb het hier over respectievelijk Comics & Gaming en PXL. De eerstgenoemde combineert twee van mijn hobby’s in één blad. En hoe! C&G gebruikt de meest originele en journalistiekverantwoorde manier van schrijven. Informatief, eerlijk en leuk.

Zo is een nummer compleet gewijd aan de manier hoe een verhaal verteld hoort te worden. Interesting stuff, maar wel alleen voor de liefhebber. Want Comics & Games is nu niet het mooiste blad dat je ooit zag. Sterker, het Canadese periodiek  verdiend eerder de prijs voor meest saaiste. Veel, heel veel zwart met hier en daar een kleuren screenshot. Beetje vreemd, maar verdomde lekker.

Van een compleet andere kaliber is PXL. Dit is een iPad-magazine, zoals iPad-magazine er uit moeten zien. Swipen, pinchen, interactieve content en bovenal originele invalshoeken. Heb je een iPad, heb je meer dan een bovengemiddelde interesse in gaming, doe jezelf dan een plezier en download deze juweeltjes. Ik ben benieuwd welke uitgever Nederland gaat verblijden met iets dergelijks.