Events30.03.2018

7 tips om te doen met Pasen


De Paasdagen staan weer voor de deur en dat betekent een extra lang weekend! Tijd om er op uit te gaan en iets leuks te gaan doen. Maar de vraag is altijd, wat gaan we dan doen? Of waar gaan we dan naartoe? Om je alvast een paar keuzes te geven hebben we onderstaand lijstje voor je opgesteld. Fijne Paasdagen alvast en succes met eieren zoeken!

1. Paasvuren

De Paasvuren in Oost Nederland trekken ieder jaar weer veel bezoekers. De Paasvuren staan voor Lentevuren waarmee we de zon aanmoedigen, zodat de vruchtbaarheid van de velden wordt bevorderd. Waar de rook dan de landerijen zou bestreken, zou het sowieso goed gaan. Check of er ergens bij jou in de buurt ook een Paasvuur plaatsvindt en neem een kijkje! Het is een leuk ritueel om een keertje te zien.

paasvuren
paasvuren

2. Indoor Skydiven

Dit moet je gewoon een keer in je leven hebben gedaan en de Paasdagen lenen zich daar perfect voor! Bij Indoor Skydive Roosendaal kun je terecht voor deze unieke ervaring. In een windtunnel ervaar je het gevoel van een vrije val vanuit een vliegtuig! Ook hebben zij sinds kort iets nieuws, namelijk dat je deze vrije val in de windtunnel nu ook kunt ervaren met een VR-bril op. Dan heb je dus echt het gevoel dat je boven Hawaï hangt!

SkyDive Roosendaal16101
SkyDive Roosendaal16101

3. Eieren zoeken 2.0

Loop een rondje door je huis en pak alles wat je niet meer nodig hebt. Verstop het in je tuin en nodig al je vrienden uit voor ‘eieren zoeken 2.0’. Alles wat ze vinden, mogen ze nog houden ook! Ben jij er lekker vanaf en die middag heb je gegarandeerd de grootste lol.

eieren-zoeken-pasen
eieren-zoeken-pasen

4. Weekendje Amsterdam

Ga een weekendje naar Amsterdam en verken de stad! Bezoek musea en struin door de Negen Straatjes. Een leuke tip is om te overnachten in Apollo Hotel Amsterdam. Zij hebben namelijk een speciaal lente-arrangement wat bestaat uit een overnachting voor twee personen inclusief late check-out, ontbijt, parkeren en de speciale Lente High Tea bij Bodon, La Grande Brasserie. Het arrangement is geldig van vrijdag op zaterdag in de maanden april en mei voor 265 euro.

apollo-hotel-amsterdam
apollo-hotel-amsterdam

5. POBparade Breda

Eerste en tweede Paasdag kun je in het centrum van Breda genieten van de POBparade. Het is een soort muzikale kroegentocht waarbij er heel veel bandjes optreden. Een gezellige boel dus! Het is gratis te bezoeken en het begint om 15.00 uur ’s middags (geen eindtijd).

breda-pobparade
breda-pobparade

6. Paasmarkt Den Haag

Van zaterdag tot en met maandag kun je in Den Haag genieten van een hele leuke Paasmarkt bij de Hofvijver. Er staan bijna 100 stands op deze markt met allerlei producten dus de keuze is reuze. Van antiek en kunst tot aan accessoires en meer. De Paasmarkt is open van 11.00 uur tot 17.00 uur.

den haag-hofvijver
den haag-hofvijver

7. Lammetjes aaien door het hele land

Zoals je weet is dit de tijd waarop alle lammetjes worden geboren en kun je bij heel veel boerderijen terecht om de lammetjes te komen bewonderen, te aaien en soms zelfs de fles te geven! Met de Pasen worden daar vaak leuke dagen voor georganiseerd en zeker als je kinderen hebt is dit een echte aanrader!

lammetjes-aaien-pasen
lammetjes-aaien-pasen

Foto: Adobe Stock Lily