Events18.06.2014

iHuman: ‘Ik ben online, dus ik ben’


Smartphones, tablets, Facebook, Twitter, Whatsapp. Tegenwoordig zijn we altijd online, maar wat doet dat nou met ons? Worden we juist eenzaam van technologie of brengt het ons juist samen? En wat is de impact van drones? Tijdens het iHuman Festival in Haarlem zal dit het gesprek van de dag zijn. Verschillende filosofen, futuristen, filmmakers en trainers zullen spreken over de relatie tussen mens, nieuwe media en ICT.

Steeds vaker verschijnen er onderzoeken over wat de technologie met ons doet, maar de meningen lopen uiteen. De één vindt social media geweldig vanwege het leggen van nieuwe contacten, de ander mist het persoonlijke contact van een drankje doen in de kroeg. Om nog maar te zwijgen over de smartphone-verslaving en de ‘fantoom-trillingen’. Tijdens dit event bieden verschillende sprekers, waaronder Jason Silva en Stine Jensen, nieuwe inzichten.

Shots of Awe
Jason Silva, een Amerikaans filmmaker, futurist en filosoof, zal tijdens het festival zijn visie op de technologische ontwikkelingen en de mens delen. Silva is bekend geworden met de zeer populaire Shots of Awe, korte filmpjes op YouTube met filosofische beschouwingen over technologie en presenteert hij het programma Brain Games van National Geographic. Silva verbindt technologische ontwikkelingen met levensbeschouwelijke thema’s als liefde, dood en zingeving en vindt dat deze kennis mee moet spelen in hoe we met o.a. Facebook en Twitter omgaan. Maar kan technologie een oplossing zijn voor de grote wereldproblemen? En wat als technologische ontwikkelingen kwaadschiks gebruikt worden? Silva stelt dat hij juist daarom, als voorbeeld en inspiratie voor individuen die de technologieën wél positief willen gebruiken, voornamelijk positieve verhalen wil vertellen. Op het iHuman Festival in Haarlem vertelt Silva onder leiding van filosofe en televisiepresentator Stine Jensen hier meer over.

Meer informatie
Het iHuman Festival vindt plaats op 21 juni 2014 in Theater de Philharmonie te Haarlem. Wil je meer weten over het festival check dan de website.

© Fotolia