Events07.12.2011

Soundtracking lanceert Android-versie en Spotify integratie


Terwijl de bomvolle zaal langzaam leegliep na de openingstalk van Karl Lagerfeld op LeWeb en de temperatuur weer naar “prettig” daalde, maakte Steve Jang zijn opwachting op het podium. Jang is co-founder en CEO van Schematic Labs, de makers van de populaire iOS-app “Soundtracking“. Slechts negen maanden geleden officieel gelanceerd, maar met 1 miljoen users nu al ontzettend populair. Vandaag kondigde Jang dan eindelijk de Android-app aan.

soundtracking-lanceert-android-versie-en.jpg
soundtracking-lanceert-android-versie-en.jpg

Het is altijd weer even wennen aan het format van LeWeb. Geen keynotes waarin sprekers in 40 minuten hun visie proberen over te brengen, maar korte interviews van zo’n 10 minuten. In dit geval sprak Jang met blogger MG Siegler, wat de aankondiging van de nieuwe app en integraties een beetje deed ondersneeuwen.

Zoals gezegd is Soundtracking pas 9 maanden geleden gelanceerd en is een dienst waar je als gebruiker een foto of korte tekst kan delen in combinatie met muziek. Vanuit de app kun je deze “mashup” weer delen naar Facebook en Twitter op een zelfde manier als je een foto of video zou delen. De app is in korte tijd ontzettend populair geworden en kan rekenen op de liefde van grote spelers als Apple en Twitter.

In het interview sprak Jang even kort over zijn ervaringen als ondernemer bij diverse startups. Volgens de Amerikaan is het ontzettend belangrijk om te luisteren naar de vragen van je gebruikers en volgens hem was dat vooral van de niet-Amerikaanse userbase: een Android app. 

Ook daarover had de ondernemer een specifieke mening: “ontwikkelen voor Android is echt een hele andere tak van sport. Verschillende hardware, resoluties, etc. Ik heb het eigenlijk zo lang mogelijk willen tegenhouden“. Tevergeefs dus.

Vandaag kondigde Soundtracking zijn Android app aan, in combinatie met een verbeterde integratie van Spotify. Dit betekent dat het nu, in aanvulling van de 90 seconden samples van liedjes, mogelijk is om hele nummers terug te luisteren via de dienst.

screen-shot-2011-12-07-at-11-37-46-am.jpg
screen-shot-2011-12-07-at-11-37-46-am.jpg