Events08.09.2010

Douglas Rushkoff opent eDay 2010


Nog iets meer dan een week en dan is de Van Nelle Fabriek in Rotterdam weer het decor voor Emerce eDay. Gedurende de dag wordt er blik geworpen in de toekomst van online business en marketing en krijgt het aanwezige publiek een keur aan inspirerende strategieën, cases, concepten en technologieën voorgeschoteld door nationale en internationale topsprekers. Onder hen ook gerenommeerd auteur en spreker Douglas Rushkoff.

Rushkoff heeft het er maar druk mee. In de afgelopen jaren schreef de sympathieke Amerikaan tien bestsellers over de veranderingen in het medialandschap en in onze maatschappij. Zijn meest recente boek; “Life Inc.” ging intussen al weer talloze malen over de toonbank en is intussen in meer dan dertig talen vertaald.

Ook tijdens eDay zal Rushkoff aandacht besteden aan de veranderingen in ons leven: “Our society is rapidly reorienting itself to the present moment. Everything is live, real-time, and always on. It’s not a mere speeding up, however much of our lifestyles and technologies have accelerated the rate at which we attempt to do things“.

De shift in de mindset van onze maatschappij brengt volgens hem ook grote veranderingen in onze mediaconsumptie teweeg: “It’s why Google is changing itself from a search engine to a “live search stream,” why email evolved to SMS and blogs evolved to twitter. It’s why kids in school can no longer engage in linear arguments, why narrative structure collapsed into reality TV, and why we can’t engage in meaningful dialogue about last month’s books and music, much less long-term global issues

Douglas Rushkoff zal de opening van eDay 2010 voor zijn rekening nemen. Van 10.00 uur tot 10.30 uur zal de auteur zijn zegje in Rotterdam doen. Meer informatie en kaarten op de website van het event.