Events07.05.2010

Festival of Games 2010


festival-of-games-2010.jpg
festival-of-games-2010.jpg

De volgende maand, 3 en 4 juni, staat het Festival of Games weer op de agenda met ook dit keer weer een volle agenda. Het Festival of Games bestaat uit een mix van diverse games-gerelateerde events en richt zich op ontwikkelaars, uitgevers en investeerders in de gamesindustrie.

Naast het congres is er een internationaal matchmaking evenement, een expo, een carrière beurs en een projectenmarkt waar aanstormend talent zijn kunsten vertoont. Ruim aandacht is er ook voor de ‘money makers‘ op het event in Utrecht. 

De meest winstgevende tak binnen de toch al groeiende gamesindustrie is die van de Massively Multiplayer Online-games, kortweg MMO’s. Slimme uitgevers weten dankzij sterke games tientallen miljoenen spelers aan zich te binden — en daar ook inkomsten uit te halen.

 Tijdens het congres zal er dan ook ruim aandacht besteedt worden aan deze tak binnen de gamesindustrie.

Enkele grote namen uit de MMO-wereld geven acte de présence. 
Eén van Europa’s prominente uitgevers van Massively Multiplayer Online Games is het Duitse bedrijf Gamigo. Ralph Frefat vertelt in zijn sessie waarom ze één van hun games volledig naar het Nederlands hebben vertaald. Het kleine Nederland is daarvoor toch de moeite niet waard?

Verder is er een brede verscheidenheid aan sprekers. Al eerder werden grote internationale namen als David Perry (GAIKAI), Ian Livingstone (Eidos/Square-Enix), Kellee Santiago (thatgamecompany) en Alan Yu (ngmoco) bekend gemaakt. Daarnaast komen de toppers van de Nederlandse gamesindustrie aan het woord in uiteenlopende, boeiende sessies. Het congres wordt dit jaar geopend door een heel speciale gast uit Japan. Het gaat om professor Toru Iwatani, de maker van een van de beroemdste games aller tijden Pac-Man. 



Wij zijn erbij aanwezig en speciaal voor lezers van Dutchcowboys mogen we korting geven op een toegangskaartje. Als je de coupon code cowboys2010 gebruikt krijg je 200 euro korting op de originele prijs (van 399 voor 199 ex btw).

Verder wordt er vanaf nu ook iedere week een gratis iPad weggegeven. De eerste is deze week via Twitter te winnen, klik hier voor meer info.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.