Events19.01.2010

Affiliate Summit 2010 Las Vegas – dag 1


affiliate-summit-2010-las-vegas-dag-1.jpg
affiliate-summit-2010-las-vegas-dag-1.jpg

[Ardan Bousche] Gisteren was de eerste dag (semi) officiele dag van het 3 daagse event Affiliate Summit 2010 in Las Vegas. Affiliate summit is een inmiddels jaarlijks terugkerend event waar Affiliate marketing centraal staat met duizenden bezoekers de grootste affiliate conferentie ter wereld. Trends, ontwikkelingen en ervaringen worden tijdens sessies, meetups en bedrijfspresentaties gedeeld.

Ardan Bousche is dit jaar voor Dutchcowboys en Searchcowboys bij de affiliate summit en samen met een aantal andere Nederlanders kijken we naar de belangrijkste trends voor 2010. Per dag volgt er op Dutchcowboys een recap met praktische tips en nieuwe trends. Hieronder dag 1, het verslag van dag 2 kan je vanmiddag terugvinden op Dutchcowboys.

Affiliate Summit Dag 1:

Super Affiliates
Super Affiliates dit zijn affiliates die via online concepten veel geld omzetten. Deze affiates houden zich goed bezig met het vermarkten van concepten en het verbeteren van conversies. Een super affiliate blinkt uit in het geautomatiseerd geoptimaliseerde content koppelen aan affiliate campagnes. Waar bedrijven doorgaans niet de capaciteit hebben om binnen een bedrijf oplossingen te vinden om hun product of dienst onder de aandacht te brengen kunnen affaliates en super affiliates doormiddel van geautomatiseerde content op basis van bijv. datafeeds snel content rijke landingspagina’s maken. Een aantal Super affiliates waren aanwezig en deelde hun ervaringen online. Zo was bijvoorbeeld Markus Frind aanwezig en liet hij zijn nieuwe admanagement tool voor Pof.com zien. Een systeem waarmee hij zelf controle overneemt van zijn eigensite op basis van CPM. Affiliates lijken meer macht te willen over de inzet en beloning van uitingen op hun sites.

Video
Al een tijd wordt er actief over gesproken video is het helemaal. Veel mensen twijfelen nog aan het nut van video en het maken van bijvoorbeeld video product reviews. Echter wat door diverse affiliates en affiliate netwerken wordt bevestigd is dat video een verkoop kanaal sterk kan ondersteunen. Aan de hand van praktijk cases gaven Jeremy Palmer (Quit Your Day Job) en Rosalind Gardner (Rosalind Gardner Consulting) de voordelen van video aan. Door de kracht van video reviews bij een product te plaatsen kon conversie verhoogt worden met 2 a 4 procent. Daarnaast is video een handig middel om meer bezoek naar een website te krijgen en de aandacht langer op een website te houden. Belangrijk in video is dat de video niet langer duurt dan 2 a 3 minuten en dat de video wordt afgesloten met een call to action.

Crisis
Wat betekent de financiële crisis voor affiliate? Deze vraag gaf een mooi beeld van de mogelijkheden die affiliate biedt voor affiliates, affiliate netwerken en merchants in tijden van crisis. Door alle panelleden die tijdens deze sessie aanwezig waren werd beaamt dat het een lastig jaar is geweest echter alle partijen gaven ook aan meer omzet te hebben behaald en door de financiële crisis meer mogelijkheden te hebben ontwikkeld. Door dat merchants wegvielen of minder budget beschikbaar hadden werd er meer gekeken naar het optimaliseren van campagnes door meer te doen met a/b testings en conversie optimalisatie is. Daarnaast is door veel partijen hard gewerkt aan het optimaliseren van hun backend waar affiliates nu beter inzicht hebben in de performance van hun campagnes en de mogelijke materialen.

WordPress
Voor vele al geruime tijd bekend is wordpress een van de betere weblog systemen. Steeds vaker wordt wordpress gebruikt als platform om in niche markten product reviews en content te plaatsen. De bloggers op betreffende wordpress weblogs hebben doorgaans minder ervaring met het doen van technische aanpassingen om affiliate campagnes goed te implementeren. Door het gebruik van plugins kunnen eigenaren van dergelijke weblogs toch de  voordelen van affiliate systemen ervaren en op die manier extra inkomsten genereren. WordPress is door zijn eenvoud tevens een prima platform om in niche markten affiliate campagnes te promoten.

Deze recap van de eerste dag is slechts een voorproefje voor datgeen dat nog gaat komen. De komende twee dagen barst de conferentie pas echt los!