Events14.10.2009

DMF: Interview met Jean De Gheldere


dmf-interview-met-jean-de-gheldere.jpg
dmf-interview-met-jean-de-gheldere.jpg

Volgende week is het Digital Marketing First event in Brussel, België. Wij zijn hier samen met mensen van Belgiancowboys aanwezig om er verslag van te doen. Maar wat staat ons eigenlijk te wachten? Hieronder een paar vragen aan Jean De Gheldere, de organisator van DMF en mede-organisator van de MIXX Awards.

* De hoofdthema’s dit jaar zijn e-commerce, CRM, online advertising en digital marketing. Er si niet echt een overkoepelend thema. Zijn er te veel verschillende doelgroepen?

Het overkoepelend thema is ‘Digital Marketing’ zoals de naam van ons event doet blijken. Onder dit globaal thema vallen uiteraard ook subthema’s zoals bijvoorbeeld Mobile Marketing, Content Management, Web Analytics , Telemarketing, Business Intelligence, Social Media, Affiliate Marketing, Email Marketing en andere.

Bedoeling van Digital Marketing First is om marketeers, adverteerders en corporate management op 1 dag zoveel mogelijk up-to-date te brengen met de laatste oplossingen en trends binnen Interactive Marketing en Digitale Media. Men heeft een uitgebreide keuze uit zo’n 70 exposanten, 50 workshop sessies en een 8-tal keynote sprekers.

* Wat zullen volgens jou de hootepunten van het event zijn?

Onder de keynote sprekers hebben we enkele toppers waaronder: Dries Buytaert, oprichter van Drupal. Twee sessies zullen de toekomst van het web belichten waaronder Sven Tollmien (TrendONE): Jump into the Outernet – A Trend journey to the ubiquitous digital world en AdNerds (Proximity BBDO) zal het hebben over Marketing Facts & Figures in a hyper-Connected world. Daarnaast komen ook Top sprekers aan het woord van Emakina, Copernica, Adobe en velen anderen. Social Media wordt eveneens een hot topic met sessies van o.a. Stephen Barber (Social media expert LBi London), Jo Caudron (Dear Media) en Clo Willaerts (Sanoma Magazines). Een groot onderscheid van DMF is dat wij een gratis toegang aanbieden. Andere events met dergelijke speakers zijn meestal betalend.

Uiteindelijk verwachten wij ook enkele zeer leuke en interessante client-cases van onder andere VRT (eternalmoonwalk.com) en Belgacom (No Koffiekoeken for you).

Wat het expo gedeelte betreft hebben wij enkele primeurs op het programma staan. Adobe showcased zijn nieuwste Silver productlijn. Emakina brengt een hoogst verrassend standconcept en DMF ontvangt een heus Drupal Village. Daarnaast mogen de bezoekers zich verwachten aan tal van opmerkelijke animaties op en rond de diverse standen. Enkele andere grote namen onder de exposanten zijn: WDM, Selligent, Emailvision, Group Joos, EmailGarage, bSeen, Combell,…

Eén van de meest voortkomende reacties over de voorgaande edities is dat het event“een must be” is voor professionals uit de interactieve sector.  Je moet erlangs zijn geweest. Voor de marketing en media professionals is het een ideaal ontmoetingspunt waar leverancier, partner en klant samenkomen. Het netwerk gehalte is ook van zeer groot belang.

* Dit is alweer de vierde editie. Als je ze met elkaar vergelijkt, wat zijn dan de belangrijkste verschuivingen qua aandachtsgebieden, standhouders en bezoekers?

Naast onze naamswijziging, de beurs was de eerste twee edities gekend als Customer First, is DMF steeds trouw gebleven aan zijn “roots” zijnde het thema Interactive Marketing. Sinds de naamswijziging wensen wij ook meer traditionele marketing oplossingen (bv. CRM, Telemarketing) aan bod te brengen gezien Interactive Marketing breder gaat dan enkel online Solutions. DMF is sinds de eerste editie een gratis te bezoeken event en deze strategie wensen wij te behouden om een zo breed mogelijk B-2-B publiek te laten kennismaken met de laatste mogelijkheden binnen Digitale Marketing.

Over de afgelopen edities van DMF hebben we steeds enkele zeer grote namen mogen ontvangen zoals ook op deze editie opnieuw het geval is. Wat ons opvalt is dat over de laatste twee edities ook steeds kleinere spelers hun intrede maken op DMF om er hun potentiële klanten te ontmoeten. Het bezoekersprofiel bestaat voornamelijk uit Marketing Management, Corporate Management en adverteerders.

* Als er net als vorig jaar 2.000 bezoekers komen bent u tevreden. Het is een gratis event, dus dat is zeker haalbaar. Maar gezien de recessie zullen er niet veel minder zaken worden gedaan dan vorig jaar?

Uit onderzoek is gebleken dat de online markt minder te lijden heeft gehad onder de crisis dan andere sectoren. De totale marketing budgetten zijn gekrompen, maar als we verder kijken zien we dat de Online -interactieve campagnes blijven en stijgen. Print advertising daalt. De interactieve markt zit in een stijgende trend gezien Digitale Marketing oplossingen een meer en meer belangrijker aandeel wordt binnen de huidige marketing-mix. Het wordt geen extra, het hoort nu eenmaal in de Mix.

* Het event is op 22 oktober. Wat maakt u op 23 oktober een tevreden mens?

Wanneer wij de kaap van 2.000 unieke bezoekers hebben bereikt en de exposanten vanzelf voor 2010 tekenen. Natuurlijk speelt ook het profiel van de bezoekers een belangrijke rol dus wij hopen ook dit jaar opnieuw enkele nieuwe marketers te mogen verwelkomen op 22 oktober en ook hen warm te maken voor dit event.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.