Events23.07.2009

Nederlandse finalisten Vodafone Mobile Clicks 2009 bekend


nederlandse-finalisten-vodafone-mobile-c.jpg
nederlandse-finalisten-vodafone-mobile-c.jpg

Vodafone Nederland heeft de drie Nederlandse finalisten bekend van Vodafone Mobile Clicks 2009, de tweede editie van een competitie voor mobiel internet start-ups.

De drie deelnemers die als beste uit de Nederlandse voorrondes zijn gekomen, nemen het op 25 september tijdens de grand finale op PICNIC op tegen de overige drie finalisten uit Groot-Brittannië. Daar is de wedstrijd dit jaar voor het eerst gehouden. Tijdens de internationale eindstrijd op PICNIC beloont Vodafone de beste ideeën voor een mobiele site, dienst of applicatie met een totaal aan prijzengeld van EUR 150.000 bruto.  

De jurysessie met de acht Nederlandse halve finalisten van Vodafone Mobile Clicks 2009 heeft plaatsgevonden op donderdagmiddag 16 juli. De beraadslaging over de volgens de jury “verrassend hoog kwalitatieve inzendingen” duurde tot gisteren. De Britse landelijke finale vindt plaats op 6 augustus. Vier dagen later, op 10 augustus, maakt de jury daar bekend wie doorgaan naar de eindstrijd op festival voor creatieve geesten PICNIC en zijn alle finalisten bekend.

De drie Nederlandse bedrijven die het tijdens de internationale finale van Vodafone Mobile Clicks op PICNIC 2009 mogen opnemen tegen elkaar en de concurrentie uit het Verenigd Koninkrijk zijn:

·       MyNameIsE – een dienst die het verbinden van mensen on- en offline faciliteert door hun profielen op diverse sociale netwerken – zoals Facebook, Linkedin en Twitter – op één plek te verzamelen. Vervolgens kunnen deze in real life gedeeld worden via een mobiele telefoon of een speciaal apparaatje, The Connector.

Renato Valdés Olmos, Founder van My Name is E: “Ik vind het te gek dat we in de finale staan. De Britse en Nederlandse deelnemers hebben voor zover ik heb gezien en gehoord een uitzonderlijke hoeveelheid kwaliteit en vooruitgang laten zien. We zullen zien wat de internationale finale in september ons brengt, maar ik weet zeker dat het in elk geval een geweldige happening gaat worden.

·       MobyPicture – een dienst die het mogelijk maakt met een druk op de knop vanaf de mobiele telefoon foto’s, video’s en audio met vrienden te delen op social network sites als Hyves, Facebook, YouTube en Twitter.

Mathys van Abbe, Founder van Mobypicture: “Voor Mobypicture en haar gebruikers is het belangrijk dat de operators zich focussen op het simpel mogelijk maken van delen van avonturen en het vertellen van verhalen van mensen. Het doordringen van Moby tot de finale van deze wedstrijd onderstreept dat Vodafone dat heel goed begrijpt en geeft ons vertrouwen in onze activiteiten en toekomst.

·       Layar – een browser die gebruikt maakt van ‘augmented reality’, waardoor gebruikers door de camera van hun mobiele telefoon kunnen zien welke bedrijven en services zich om hen heen bevinden.

Maarten Lens-FitzGerald, Co-founder van Layar: “Wat mooi is, is dat het Layar-momentum en dat van Vodafone Mobile Clicks 2009 steeds precies gelijk lopen. Letterlijk tegelijkertijd met de eerste ronde hadden we onze software werkend en nu staan we ten tijde van de laatste nationale ronde overal in de pers. Afgelopen zondag nog hadden we een stuk in de Sunday Times. VMC houdt ons scherp: wat is nou exact onze propositie? Dat komt door de feedback en de vragen van de jury. Die zijn er duidelijk op een andere manier bij betrokken dan bijvoorbeeld een merk of ontwikkelpartij. Ze zijn er niet op uit om beter te worden van het concept, wel om het beste concept te vinden.” 

Mobile Clicks 2009 is een initiatief van Vodafone en heeft als doel de mobiele internetsector in Nederland en het Verenigd Koninkrijk een extra impuls te geven. Vodafone Mobile Clicks 2009 wordt gerealiseerd met medewerking van Trend8, Mobile Monday Amsterdam en PICNIC 2009. < <