Events15.07.2009

Punkmedia start wekelijkse nieuwsbrief


punkmedia-start-wekelijkse-nieuwsbrief.jpg
punkmedia-start-wekelijkse-nieuwsbrief.jpg

Henk-Jan Winkeldermaat van Punkmedia start een wekelijkse digitale nieuwsbrief. Gericht op personen uit de twee netwerken waarin Punkmedia actief is: de eventwereld en de online nieuwe media wereld. Het doel van de nieuwsbrief is om deze twee doelgroepen met elkaar in verbinding te brengen.

Winkeldermaat: “Van 2003 tot 2008 heb ik wekelijks een digitale nieuwsbrief gemaakt. En iedere week met veel plezier. Ik ben dat sinds en de start van mijn eigen bedrijf Punkmedia direct gaan missen. En nu, anderhalf jaar na mijn laatste, is het tijd om weer aan de slag te gaan. Bij de nieuwsbrieven waar ik verantwoordelijk voor was, de FZ Nieuwsbrief, de EventFlash en de LocatieFlash werd voornamelijk eventnieuws gebracht. De Punkmedia Nieuwsbrief heeft niet als doel om eventnieuws te brengen, maar belicht personen en zaken uit de evenementenbranche en de nieuwe media wereld.”

Geen nieuws over de event- en onlinewereld, maar waarover dan wel? Winkeldermaat: “Als voorbeeld, in de nieuwsbrief van komende vrijdag laat ik naast mijn persoonlijke wekelijkse column onder meer Rob Captijn kort vertellen waarom we bij welk restaurant in Amsterdam MOETEN eten – dat gaat ie overigens elke week doen, en niet alleen voor Amsterdam.”

Smoelenboek

Daarnaast wordt het Smoelenboek nieuw leven ingeblazen, een initiatief waarin eventbranchegenoten een aantal standaard en niet standaard vragen beantwoordden. De eerste ‘smoelen’ hebben enthousiast gereageerd en de vragenlijst met antwoorden teruggestuurd.

Winkeldermaat: “Tijdens mijn FZ-tijd ontstond dit succesvolle initiatief en de laatste tijd ontving ik steeds vaker mailtjes van smoelenboekers die hun smoelenboek wilden updaten: ‘Omdat het smoelenboek het met mijn naam nogal goed doet in Google zou ik je willen vragen om mijn gegevens aan te passen’. Ik keek vervolgens bij andere smoelenboekers en daar bleek bij velen hetzelfde. Tik het woord ‘smoelenboek’ maar eens in, die doet het ook best goed.”  

De Punkmedia Nieuwsbrief is vorige week vrijdag voor het eerst verschenen en is verstuurd naar een groep van ’25 lieve mensen’. “Mensen die me niet meteen uit hun bestand flikkeren en me altijd een kans hebben gegeven. Het heeft me veel leuke reacties opgeleverd, en bruisend van energie durf ik de battle aan om in mijn eentje een wekelijks nieuwsbrief te produceren. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.” 

Bekijk de niet representatieve eerste Punkmedia Nieuwsbrief en meld je aan!