Events18.02.2009

Search Engine Strategies Londen van hoog niveau


search-engine-strategies-londen-van-hoog.jpg
search-engine-strategies-londen-van-hoog.jpg

Search Engine Strategies Londen is inmiddels twee dagen aan de gang. Vandaag (donderdag) vindt alweer de laatste ‘reguliere’dag plaats. Vrijdag zijn er nog speciale SEM-workshops waarvoor apart moet worden ingeschreven. Na 2 dagen kan geconcludeerd worden dat deze SES van een hoog niveau is.

Voor Searchcowboys zijn drie van onze zuiderburen aanwezig. Philippe Schaillée, Edwin Kersten en Pieter Verbeke van bSeen verblijven deze week in Londen en volgen zoveel mogelijk sessies. Op Searchcowboys en via Twitter doen ze daarvan verslag.Helaas heeft de ‘grote ruimte’geen wifi-connectie waardoor de geplande live coverage-sessies niet door konden gaan.

De eerste dag van de SES bracht al een aantal goede sessies voort.

In de sessie “Measuring Success in a 2.0 World” werd door een panel onder leiding van Mike Grehan gekeken naar verschillende technieken om succes van online campagnes te meten. Lees het hele artikel over deze sessie op Searchcowboys.

De sessie “Universal & Blended Search” bevatte een aantal experts op het gebied van Universal Search. Onder ander Lisa Ditlefsen, Amanda Watlington en Horst Hoepen bespraken de gevolgen van de nieuwe manier van het organiseren van zoekresultaten door Google.

Dag twee was vermoedelijk nog een stuk interessanter dan de eerste dag. De dag werd geopend met een panel waarbij de gemiddelde search marketeer die enig interesse in wie is wie in de branche heeft zijn vingers zou aflikken. Opnieuw Mike Grehan (de ‘host’van deze SES) zat het panel voor. In het panel “SEO: Where to Next?” spraken Kevin Ryan, Rand Fishkin, Brett Tabke, Chris Sherman en Jill Whalen hun verwachtingen uit over de toekomst van SEO.

Daarna was het tijd voor een aantal inhoudelijke sessies. De sessie “Online video update – The next wave” ging volledig in op het optimaliseren van je videos voor zoekmachines. Ondertussen vond in een andere zaal een wat meer ‘fundamentals’ sessie plaats: “Link Building Basics“. Hier maakte onder andere Peter van der Graaf zijn opwachting en konden de bezoekers leren waar ze met linkbuilding rekening mee moeten houden.


Morgen zal de nadruk wat meer op de gevorderde sessies liggen. Van een groot deel van deze sessies zullen weer verslagen op Searchcowboys terug te lezen zijn. En ook het Twitteraccount van Searchcowboys draait momenteel overuren. Daar wordt voor diverse sessies ‘live’ verslag gedaan. Een erg leuke manier om te volgen wat er in Londen allemaal gebeurt.