Events16.12.2007

Le Web3 – dag 2 (samenvatting)


1197818458leweblogo.jpg
1197818458leweblogo.jpg

Eerder deed ik in twee delen (deel 1) en deel 2) al verslag van de eerste dag op LeWeb3. Jullie hadden dag twee nog van mij te goed. Ik doe hier een greep uit de vele sessies.

Start up competition Op de eerste dag hadden bijna 40 startups de kans zich te tonen aan de bezoekers van LeWeb 3. Op een apart daarvoor ingericht podium hadden de startups zeven minuten de kans om hun product te pitchen. De aanwezig jury beoordeelde de start ups zowel op het product als op de presentatie. Beide wogen even zwaar. De complete jury-beoordeling kan je op de website van LeWeb3 teruglezen.

De Nederlandse startup Creativeions was een van de deelnemers. Hun presentatie is binnenkort op deze site terug te zien. Helaas wonnen ze niet, maar ze hebben op een groot podium hun verhaal kunnen doen wat toch veel waard is.

Bij de beoordeling van de presentaties was de jury bikkelhard. Over het algemeen vond de jury dat veel van de presenterende partijen tegenvallen. Ze hadden de ‘basics’ niet onder de knie. Ook vond de jury dat er meer gefocust moest worden op de gebruikers. Het advies van de jury: Schrijf je speech, verscheur hem en schrijf hem opnieuw.

De uiteindelijke winnaars waren Goojet, PLYMedia (nummer 2) en G.ho.st (3). De laatste was persoonlijk mijn favoriet.

Evolving innovation Dave Winer – Scripting News; In conversation with Loic Le Meur Dave Winer heeft een aardig ‘track record’ in de internet-branche. Zoals hij zelf zegt had hij “ ‘something’ to do with RSS “ (hij was volgens Wikipedia een evangelist van RSS en de eerste die het in zijn sites hing) en is een bekend blogger op zijn weblog Scripting.

Het gesprek wat Winer had met Loic LeMeur werd een verrassend negatief promotieplaatje voor een product wat blijkbaar al door Google gemaakt is. De houding van Winer richting de zaal verbaasde veel van de bezoekers.

Winer heeft een soort van “RSS voor fotografie” ontwikkeld. Hij kocht een mac mini om in zijn woonkamer op het internet te kunnen en kwam zo op het idee om foto’s via RSS te streamen op het web. Op die manier krijg je een soort ‘screensaver’ van foto’s over de hele wereld. Hij mixt feeds van onder andere AP News, Doc Searls en Flickr feed op basis van tags.

Scoble stelde uit de zaal de vraag hoe mensen zouden reageren op ‘gruwelijke’ nieuwsfoto’s. Winer dacht dat dat wel mee zou vallen. De tweede vraag kwam harder aan. Een bezoeker in de zaal vroeg wat het verschil was met de online screensaver van Google. Winer bleek van deze dienst niet te weten en reageerde vrij ongeinteresseerd hierop. De air die de beste man op dat moment uitstraalde was niet goed voor zijn imago, maar dat leek hem weinig te deren.

Evolving entrepreneurship De entrepreneur Martin Varsavsky is van orgine een Argentijn, die met name vanuit Spanje zijn werk doet. Hij was in gesprek met Loic LeMeur over de investeringsmogelijkheden in Europa en de verschillen met de VS.

Varsavsky ziet mogelijkheden voor de Europese markt. Hij benadrukt dat de lage stand van de dollar best wel eens invloed kan hebben op de dominantie van de VS. Hierbij wijst hij ook naar Google. 17% van de inkomsten van Google komen uit de UK. De markt in Europa is er dus wel degelijk.

Varsavsky maakt een mooi statement: “you’re better off being poor in Europe than being poor in the US”. Hij verwacht dan ook dat Europa nog wel een vlucht gaat maken. Met de kanttekening dat de bezitters van het Europese kapitaal bang zijn geworden door de vorige bubble en daardoor nu minder investeren dan ze zouden moeten doen.

Jason Calacanis Internet pollution and how to stop it Jason Calacanis is geen man die zich inhoudt als het gaat om het maken van statements. Hij is ook geen man die zijn punt ‘voorzichtig brengt’. Zo ook niet in zijn presentatie “Internet pollution and how to stop it”. Calacanis wees op de ‘vervuiling’ van het internet en deed dat door niemand te sparen.

Calacanis gaf het voorbeeld van Usenet. Dat had is onbruikbaar geworden omdat mensen het als spam-pflatform zijn gaan gebruiken. Volgens hem is Search het volgende slachtoffer. En we zijn allemaal schuldig.

Jason Calacanis gaf een aantal voorbeelden waardoor het web vervuild wordt. Calacanis noemt Google (6 van de 10 resultaten bevatten spam), Seth Godin (Squido bevat veel ‘gestolen’ informatie) en Ev Williams. Allemaal erg aardige mensen en vrienden van Calacanis, zo stelt ie zelf, maar wel allemaal verantwoordelijk voor spam.

De vervuiling wordt vooral veroorzaakt door comment spam. En op websites en weblogs worden (te) veel affiliate links geplaatst. Degenen die fout willen worden het makkelijk gemaakt door de aanbieders. Men zet iets neer, maar kijkt vervolgens niet hoe het verder gaat.

Calacanis noemt Ted Murphy als een ‘dom’ iemand die niet weet wat hij doet. Zijn dienst ‘pay-per-post’ is het voorbeeld van pollution van het internet: het is alleen maar voor eigen gewin.

Hoe we kunnen helpen? Google is al begonnen door paid links en payperpost aan te pakken, maar we kunnen meer doen. Calacanis geeft vier punten:

– Consider builing curation in your service – Police your service – Reduce anonymity without reducing freedoms – Punish bad people

Er zijn services die het goed doen. Calacanis noemt onder andere Yelp, Linkedin (no fake people), Techmeme en Bloglines.

It’s all about taking responsibility, maar dan wel ‘without the government’.

Scoble’s opmerkelijke moment Tijdens de sessie ‘Television Reborn’ waaraan naast Robert Scoble van PodTech ook Jeff Pulver (Pulver.com), Nir Ofir (BlogTV) en Cyrille de Lasteyrie “Vin-Vin” (Seesmic) deelnamen vond een opvallend moment plaats.

Op TechCrunch werd ten tijde van de sessie een artikel geplaatst door een vriend van Scoble, Michael Arington, over een (mogelijk) vertrek van Scoble bij Podtech. Live op het podium ging Scoble hierop in. Niet alleen in woord richting het publiek, maar ook direct in de comments van de post. Live konden de bezoekers meegenieten van het antwoord van Scoble. Erg leuk. Maarten legde het live vast.

Janus Friis – Joost Rattling the Cage – a conversation with a disruptive entrepreneur Een van de publiekstrekkers op Le Web was ongetwijfeld Janus Friis van onder andere Joost en Skype. In een gesprek met Loic LeMeur nam hij uitgebreid de tijd enkele onderwerpen te belichten. En dat is uniek, want Friis komt nauwelijks op dit soort events. Door het interview met Calacanis heb ik een groot deel gemist, maar de sessie bleek de moeite waard.

De presentatie die nooit kwam Le Web3 was geweldig. Twee inspirerende dagen. Het slot van LeWeb 3 deed echter nogal vreemd aan. Op het programma stond een presentatie van Dave Weinberger gepland. Hij was aanwezig op het congres en leek te gaan spreken. Om tot op dit moment nog onduidelijke redenen kwam hij echter niet het podium op. Het enige wat de bezoekers zagen was dat hij in een felle discussie met LeMeur was verwikkeld. Hierdoor ging het congres als een nachtkaars uit, wat het niet verdiende.

Meer verslagen Ik heb in mijn postings niet alle sessies kunnen behandelen. Ook de sessies van Doc Searls, JP Rangaswami en Dan Dubno waren de moeite waard. Je moet echter keuzes maken.

Op onderstaande pagina’s kan je verslagen vinden van anderen die aanwezig waren op Le Web3. Doorlezen kan dus makkelijk ;).

Michael Straathof op Adforesult – dag 1 Michael Straathof op Adforesult – dag 2 The Next Web.org – Kevin Rose’s (DIGG) way of doing business The Next Web.org – Evan Williams (Twitter) wants simple services The Next Web.org – The dark side of web 2.0: online bullying, no privacy and crappy ugc? Rapidsugar – Scoble comment live op Techcrunch nieuws (video) Rapidsugar – Le Web 3: Philippe Starck en de pers (video) Rapidsugar – Le Web 3 interviews: wat verandert er volgend jaar? (video) VNUNet – Verslag van LeWeb3 in Parijs Brickmeetsbyte – Waarom grote bedrijven nooit Enterprise 2.0 zullen worden Officiele foto’s van LeWeb3

nb: door technische issues zal het volledige interview met Calacanis wat later op Dutch Cowboys verschijnen

Verder lezen over Dutchcowboys

​Inflatie is torenhoog: is het slim om te beleggen in crypto’s?

De prijzen blijven maar stijgen. Dat merk je aan alles, van de huizenprijzen tot aan de energierekening en de benzinepomp. Vroeger kon je nog sparen, maar tegenwoordig nadert de rente op je rekening 0%. Het gevolg: je ge...

Online22.02.2022

​Inflatie is torenhoog: is het slim om te beleggen in crypto’s?

Eenvoudig online vacatures plaatsen op DC Vacatures

Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers voor jouw bedrijf? Dan bent je bij DC Vacatures aan het goede adres. Daarmee bereikt je vacature een grote doelgroep hoogopgeleiden van Nederland middels het krachtige platform van...

Vacatures11.10.2018

Eenvoudig online vacatures plaatsen op DC Vacatures

advertorial
7 keer komkommernieuws van de bovenste plank

Hartje zomer in Nederland. Temperaturen rijzen de pan uit en mensen pakken massaal hun koffers om naar nóg lekkerder weer te reizen. Hier in Nederland is ook nog genoeg te beleven hoor, zeker als je het nieuws volgt. He...

Nieuws24.07.2018

7 keer komkommernieuws van de bovenste plank

De DC Yearly van 2017

2017 was weer een bewogen jaar, vol ups en downs. Ook bij Dutchcowboys en al onze zustersites. Zo hebben we afscheid genomen van Mobilecowboys. Is er een boek uitgeven door Marloes: 25 Bucketlist reizen. Zijn we gestart...

Online31.12.2017

De DC Yearly van 2017

De DC Yearly van 2016

2016 was weer een bewogen jaar, vol ups en downs. Ook bij Dutchcowboys is er het afgelopen jaar veel veranderd. We zijn begonnen met de dagelijkse DC Daily, met daarin kort enkele hoogte(of diepte)punten van die betreffe...

Online31.12.2016

De DC Yearly van 2016

De 10 best gelezen artikelen op Dutchcowboys van 2016!
Schrijf je in voor de DC Vacatures nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Op zoek naar een baan en wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures op het gebied van media, marketing, ICT, communicatie, sales, consultancy, retail, telecom en leisure? Sch...

Vacatures29.05.2016

Schrijf je in voor de DC Vacatures nieuwsbrief!

​DC Deals: Relevante aanbiedingen met flinke korting via Dutchcowboys

Op zoek naar mooie aanbiedingen, leuke deals en vaak met flinke korting op het gebied van Web Services, Lifestyle, Software, Gear & Gadgets, Designer Assets en E-Learning? Dan ben je bij ons nieuwe DC Deals platform aan...

Online25.05.2016

​DC Deals: Relevante aanbiedingen met flinke korting via Dutchcowboys

DutchCowboys lanceert nieuw platform voor vacatures: DC Vacatures

Op zoek naar nieuwe medewerkers voor je bedrijf? Dan ben je bij het nieuwe platform voor vacatures, DC Vacatures, aan het goede adres. Plaats je vacature op DC Vacatures en bereik een grote doelgroep van hoogopgeleiden i...

Vacatures29.01.2016

DutchCowboys lanceert nieuw platform voor vacatures: DC Vacatures

Verder lezen over Google

AI gaat met je telefoongesprekken meeluisteren

Google wil AI toevoegen aan je telefoongesprek om te voorkomen dat je wordt opgelicht. De kunstmatige intelligentie luistert mee.

Mobile15.05.2024

AI gaat met je telefoongesprekken meeluisteren

Wel voor een goed doel, waarschijnlijk
AI is wat de klok slaat: 3 grote AI-dingen die Google gaat doen

Er werd veel gezegd, er werd ook wel heel wat gewauweld, maar Google heeft drie AI-mogelijkheden aangekondigd die ons opvielen.

Online14.05.2024

AI is wat de klok slaat: 3 grote AI-dingen die Google gaat doen

Google slaat eigen robothand met een hamer: dit is waarom

Google heeft een nieuwe robothand helpen ontwikkelen met Deepmind. En die heeft het ook meteen even flink geslagen met een hamer.

Technology09.05.2024

Google slaat eigen robothand met een hamer: dit is waarom

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft zijn nieuwe midrange-toestel Pixel 8a aangekondigd. Het toestel lijkt erg op het vlaggenschip van Google.

Mobile07.05.2024

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google: Nederlandse retailer blinkt uit in loyaliteit en marketing

Nederlandse retailers zijn goed in het binden van klanten aan hun merk en digitale marketing, maar schieten nog regelmatig tekort als het aankomt op SEO-optimalisatie en websiteprestatie.

Marketing06.05.2024

Google: Nederlandse retailer blinkt uit in loyaliteit en marketing

maar de website kan vaak beter
Verberg nu je ex van herinneringen op Google Foto’s

De Herineringen-opties van Google Foto's zijn vaak leuk, maar soms zit je op een bepaald persoon niet te wachten. Google Foto's helpt.

Online02.05.2024

Verberg nu je ex van herinneringen op Google Foto’s

YouTube wil straks ook reclame laten zien als je pauzeert

YouTube bestaat uit zoveel reclame, dat het soms niet meer leuk is om iets te kijken. Daar komt nu meer reclame bij: in de door jou gekozen pauze.

Advertising26.04.2024

YouTube wil straks ook reclame laten zien als je pauzeert

Dit is Google Vids – de nieuwe Workspace app

Google Cloud heeft vandaag, tijdens het Google Cloud Next event in Las Vegas, nieuwe innovaties en verbeteringen aangekondigd voor Google Workspace.

Video10.04.2024

Dit is Google Vids – de nieuwe Workspace app

Verder lezen over Weblog

WordPress maakt een grote sprong: linkt nu met Mastodon

De EU wil graag dat apps wat minder eenkennig worden. Daarom kun je straks ook WhatsApps lezen in andere apps dan WhatsApp, en andersom. WordPress doet vrolijk mee. Het gigantische blogplatform heeft nu versie 1.0.0 van...

Online19.09.2023

WordPress maakt een grote sprong: linkt nu met Mastodon

But first, fediverse.
WordPress-gebruiker? Je kunt je posts niet meer tweeten

Heb je een eigen reisblog, een receptensite of een nieuwssite over social media? Wat je ook maar doet op WordPress, de kans is groot dat het je goed uitkomt dat er een Twitter-integratie is. Hierdoor kunnen posts die wor...

Social Media02.05.2023

WordPress-gebruiker? Je kunt je posts niet meer tweeten

Zo maak je een succesvolle SEO-proof contentstrategie in 2023

Het maakt niet uit of je een bedrijf hebt of een eigen, persoonlijk blog: zodra je een website runt, wil je dat er traffic komt. Dat komt er zeker niet alleen maar door op social media naar je pagina te verwijzen of een...

Search13.03.2023

Zo maak je een succesvolle SEO-proof contentstrategie in 2023

​Wix lanceert tool om het web voor iedereen toegankelijk te maken

Wix, een wereldwijd SaaS platform voor het creëren, beheren en uitbreiden van een online aanwezigheid, kondigde eind vorige maand de lancering aan van de toegankelijkheid wizard. Wix gebruikers hebben daarmee nu een sta...

Online01.06.2021

​Wix lanceert tool om het web voor iedereen toegankelijk te maken

Core Web Vitals update: dit moet je weten!

Gebruikerservaring gaat een steeds grotere rol spelen binnen het online landschap. Daarom heeft Google in 2021 een update op de planning staan om de ‘site-vitaliteit’ op te nemen als rankingfactor. Google zal dit zes...

Search24.09.2020

Core Web Vitals update: dit moet je weten!

Met deze basis marketingmiddelen scoor jij altijd!

Wil jij jouw lokaal op de kaart zetten? Dan is het goed om meer naamsbekendheid op te bouwen. Goede marketing is hierbij een must. Er zijn een aantal componenten binnen marketing die je kunt optimaliseren en waarmee je a...

DC Business31.07.2020

Met deze basis marketingmiddelen scoor jij altijd!

Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van Google’s noodfonds

Google Nederland gaat zo’n 70 lokale nieuwsorganisaties in Nederland van een bijdrage voorzien vanuit het speciale noodfonds dat vorige maand is opgezet. Ook lokale nieuwsorganisaties worden namelijk hard getroffen doo...

Nieuws08.06.2020

Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van Google’s noodfonds

​Starten als ondernemer? Deze 5 businesses begin je zónder geld!

Een van de grootste voordelen van de internetgeneratie is het opheffen van beperkingen om een bedrijf te starten. Iedereen met een computer kan in feite direct aan de slag – geen startkapitaal vereist. We hebben vijf o...

DC Business10.01.2020

​Starten als ondernemer? Deze 5 businesses begin je zónder geld!