Entertainment28.10.2018

Nieuwe Netflix serie de Bodyguard is de megahit van 2018


De tekst hebben we niet zelf verzonnen maar komt oorspronkelijk van The Guardian. De Britse krant beschreef de serie als het ‘grootste nieuwe tv-drama van dit decennium’. En daarmee is gelijk de juiste toon gezet. De politieke thriller was deze zomer daadwerkelijk ook de grootste tv-hit in Engeland. Na Spooks (MI5), misschien wel de spannendste Britse serie ooit, en nog nooit op Netflix geweest volgens mij, is dit een wederom een serie van de overburen die je moet gaan zien.

De mazzel die wij hebben is dat we de serie (6 afleveringen van ongeveer een uur) in een ruk, yes bingewatchen (iets anders is geen optie), kunnen zien. De Britten moesten telkens een weekje wachten wat overigens wel goed is om zo’n serie lekker een beetje te kunnen hypen.

In de hoofdrol : Richard Madden en Keeley Hawes<span class=\
In de hoofdrol : Richard Madden en Keeley Hawes

Bodyguard het verhaal

De beknopte beschrijving is dat in de 6-delige serie Bodyguard een getraumatiseerde oorlogsveteraan David Budd (gespeeld door Richard Madden ook bekend als Robb Stark in Game Of Thrones) een terreuraanslag in een trein probeert te verijdelen. Deze heldendaad valt op want David krijgt na zijn heldendaad een aanbod om de persoonlijke lijfwacht (Bodyguard) te worden van Julia Montague (Keeley Hawes) de Britse minister van Binnenlandse Zaken.

Julia wil het liefst na de mislukte terreuraanslag de veiligheidsdiensten meer bevoegdheden geven. Haar visie komt echter niet helemaal overeen met een deel van de bevolking maar ook die van haar persoonlijke bewaker, David Budd. Een politiek dilemma wat in de Bodyguard een persoonlijk onderwerp wordt tussen twee mensen.

De serie vergelijken met Homeland (of met Spooks) gaat te ver maar thematische overeenkomsten zijn er wel degelijk. Vooral omdat terreur iets is wat zich niet of moeilijk laat voorspellen. In de Bodyguard zijn het vooral de vele wisselingen in het verhaal die de serie alleen maar spannender maken. Of het allemaal nog wel geloofwaardig is doet er eigenlijk niet toe. Als je gaat kijken kom je gewoon niet meer uit de bank

Richard Madden is overigens een van de vele acteurs die wordt getipt voor de opvolging van Daniel Craig als James Bond, In de Bodyguard laat hij in iedere geval voldoende van zijn acteertalenten zien. De Britse kranten speculeren volop of er een tweede seizoen van de Bodyguard gaat komen maar daarover zijn de schrijvers het nog niet eens.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Netflix

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Netflix kondigt prijsverhoging voor Nederland aan

Netflix wordt duurder. De prijzen van abonnementen gaan omhoog met 1, 2 en 3 euro. Het duurste abonnement is het meest getroffen.

Entertainment09.05.2024

Netflix kondigt prijsverhoging voor Nederland aan

Unfrosted is cereal-sly vreselijk: en toch keken we hem uit

Jerry Seinfeld is terug. In een film waarin hij zowel regisseur als hoofdrol is, vertelt hij het verhaal van Pop-Tarts: Unfrosted.

Entertainment03.05.2024

Unfrosted is cereal-sly vreselijk: en toch keken we hem uit

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met deze maand weer een aantal pareltjes. Zo zien we Jennifer Lopez in de film Atlas in de rol kruipen van Atlas Shepherd.

Entertainment29.04.2024

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore