Entertainment10.03.2019

Dit is de Mol van 2019!


De leader bleek een grote hint te zijn

We weten eindelijk wie de mol is! Tijdens de live-finale werd gisteren onthuld dat Merel Westrik de afgelopen weken opdrachten behoorlijk heeft gesaboteerd. Hoewel het grootste deel van de kijkers (42%) dacht dat Sarah de mol was, bleek het de betrouwbare nieuwslezeres te zijn die dit seizoen een heel geslepen mol speelde. Merel nam soms behoorlijk wat risico, zo wisselde ze geld om uit enveloppen en maakte zichzelf als een ‘grapje’ bekend als mol tijdens het Jenga spel.

Sarah wint de pot

Merel heeft veel geld uit de pot weten te houden, waardoor ze ervoor heeft gezorgd dat er dit seizoen ‘slechts’ € 10.150,- in de pot terecht is gekomen. Met dat bedrag gaat Sarah naar huis. Zij had in de eindtest meer vragen goed dan Niels en zette vanaf aflevering 8 vol in op Merel. Niels ging met een vrijstelling naar de finale en als we hem mogen geloven heeft hij geluk gehad dat hij zo ver is gekomen. Bij iedere test, op de laatste na, bleek namelijk dat hij op de verkeerde mol zat.

Terugblik met kandidaten

Traditiegetrouw blikt de presentator samen met de kandidaten terug op dit seizoen. Jamie, die een hecht bondje had met Merel, wist haar als mol niet te ontmaskeren. Alle kandidaten kijken met een goed gevoel terug op hun deelname. Zelfs Evelien, die ook nog een beetje zuur was van het feit dat Niels haar joker had gestolen. Publiekslieveling Robèrt gaf aan dat hij heel erg genoten had van zijn deelname, ondanks dat hij enorme angsten had uitgestaan tijdens het abseilen en toen ook nog eens door een groot insect was gestoken.

Fans zijn een beetje teleurgesteld

Een van de leukste onderdelen van de finale is natuurlijk de terugblik op alle mollenacties en de verborgen hints. Tijdens de uitzending kregen we een aantal acties te zien. Merel had er duidelijk veel plezier in om geld uit de pot te houden. Soms was het voor haar heel gemakkelijk om te saboteren, andere keren bleek het moeilijker. Bij een van de eerste opdrachten moesten de kandidaten geld pakken zonder de laserstraal te raken. Hier heeft Merel heel veel geld verzameld en in haar eigen zak gestoken.

Toch zijn de fans een beetje teleurgesteld. Op Twitter wordt veel geklaagd over het gebrek aan duidelijke hints. Deze werden ook niet tijdens de uitzending bekend gemaakt, maar kun je als kijker zelf nalezen op de website van Wie is de Mol. Ze lijken vaak wat vergezocht, zeker de verwijzing naar titels van opdrachten. Ook blijven fans met vragen zitten over essentiële acties van Merel. Waarom trok ze de pin uit het bord waardoor Niels de vrijstelling kreeg? Heeft ze bewust de envelop gepakt die ervoor zorgde dat er 2 kandidaten naar huis moesten? En waren alle vogels en vogelgeluiden geen hint richting Merel?

Sarah zette kijkers op het verkeerde been

Sarah wist zichzelf behoorlijk verdacht te maken dit seizoen, dat bleek ook wel uit alle verdenkingen op haar. Het is waarschijnlijk ook een knap staaltje regie, want we krijgen als kijker niet alles te zien. Helaas zat ik er zelf dit seizoen weer volledig naast, want ik zat volledig op Sarah. Hoewel ik als trouwe kijker, die het programma al volgt vanaf het eerste seizoen, misschien toch beter zou moeten weten? Natuurlijk is dat juist leuk aan het programma en blijkbaar is het ontmaskeren van de mol gewoon heel lastig.

Chapeau voor Sarah en Niels en complimenten aan Merel, ze heeft haar rol fantastisch gespeeld!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.