Cybercrime02.01.2017

Trump heeft ‘de oplossing’ voor cyberaanvallen


"belangrijke berichten niet via e-mail maar via koerier"

We zijn weer terug in de jaren ’80. Tenminste als je gehoor geeft aan de oproep van de toekomstige president van de Verenigde Staten. “Computers zijn in zijn ogen op geen enkele manier veilig en belangrijke berichten van A naar B sturen kun je beter via een koerier doen dan via e-mail. Als je wilt dat andere mensen jouw bericht niet lezen, dan is dit de enige optie.” Dat heeft Donald Trump afgelopen weekend tegen journalisten van The Hill gezegd. En als argument worden de computer-skills van zijn 10-jarige zoontje aangedragen.

Cyberaanvallen zijn natuurlijk een van de grote problemen van dit digitale tijdperk, dus dat er oplossingen moeten komen om problemen door hackers te voorkomen, dat is wel duidelijk. Het inschakelen van old school koeriers gaat natuurlijk niet de oplossing zijn, het is eerder struisvogelpolitiek.

Trump & Twitter

Het is een opvallende uitspraak, zo vlak voor de inauguratie. Op 20 januari 2017 neemt hij het figuurlijke stokje over van Barack Obama. Helemaal wars van online is Trump natuurlijk niet, want als @realDonaldTrump (18 miljoen volgers) heeft hij al meer dan 34.000 tweets op zijn naam staan. Vanaf de inauguratie neemt hij ook nog het @POTUS-account van Obama over en kan hij met nog eens 13 miljoen extra volgens digitaal communiceren. De tweets heeft hij zelf echter nog nooit getypt: hij spreekt ze in en laat ze uitschrijven door zijn personeel. Nu weten wij dat voice search een van de zoektrends van de toekomst gaat zijn, maar als Twitter alvast doorvoert dat je ook tweets kunt posten via spraak, dan heeft Trump misschien wat extra tijd over om een echte oplossing te vinden voor cyberaanvallen.

Hij had ook nog een nieuwjaarsboodschap voor zijn volgers, al had hij er beter dit van kunnen maken “Happy New Year to all including to my many enemies and those who have fought me and lost so badly they just don’t know what to do. Love!

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl