Cybercrime14.03.2012

Is de cyberaanval op de BBC afkomstig van Iran?


is-de-cyberaanval-op-de-bbc-afkomstig-va.jpg
is-de-cyberaanval-op-de-bbc-afkomstig-va.jpg

De BBC heeft een geavanceerde cyberaanval te verwerken gekregen vermoedelijk naar aanleiding van een campagne van de Iraanse autoriteiten tegen de de Perzische dienst van de BBC. Dat heeft directeur Mark Thompson tegenover Reuters bekend gemaakt.

Thompson heeft ook melding gemaakt van pogingen om een satellietverbinding te verstoren en er is een poging gedaan de telefoonlijnen in Londen plat te gooien met een grote hoeveelheid geautomatiseerde oproepen.

In fragmenten uit een toespraak die hij later vandaag zal maken zal hij niet Teheran ervan beschuldigen achter de cyberaanval te zitten, maar hij omschrijft de samenloop van omstandigheden als “self-evidently suspicious“.

Afgelopen maand beschuldigde Thompson de Iraanse autoriteiten ervan families van BBC journalisten te arresteren en bedreigen om hen te dwingen de Perzische nieuws dienst te verlaten.

It now looks as if those who seek to disrupt or block BBC Persian may be widening their tactics,” zegt hij in zijn toespraak waarvan die de BBC vooraf al heeft vrijgegeven.