Cybercrime24.02.2012

Dagvaarding providers door BREIN


dagvaarding-providers-door-brein.jpg
dagvaarding-providers-door-brein.jpg

BREIN heeft inmiddels ook KPN gedagvaard om daarmee te bereiken dat de toegang tot The Pirate Bay wordt geblokkeerd. Maar KPN is niet de enige, er zijn meer providers die ook hebben bevestigd dat zij door BREIN zijn gedagvaard. Tegen Ziggo en XS4All is al eerder een vonnis uitgesproken. Nu gaat het om de providers UPC, KPN, T-Mobile en Tele2.

De reden dat Ziggo al eerste werd gedagvaard, is dat zij Nederlands grootste access provider is. Het blokkeren van toegang heeft alleen zin als de andere access providers het BREIN vonnis tegen Ziggo ook uitvoeren. Het had verwacht mogen worden dat zij dat vrijwillig zouden doen maar zij hebben er voor gekozen om zelf ook eerst gedagvaard te worden. Dat heeft BREIN gedaan. In principe is het kort geding een herhaling van de bodemprocedure tegen Ziggo.

BREIN heeft natuurlijk eerst geprobeerd de site zelf aan te pakken, maar zonder resultaat. Na de uitspraak van de rechter met het beslissende vonnis voor Ziggo en XS4All werd de site van BREIN zelf platgelegd.