Cybercrime24.01.2012

Online test helpt met zoektocht naar digitale rechercheurs


online-test-helpt-met-zoektocht-naar-dig.jpg
online-test-helpt-met-zoektocht-naar-dig.jpg

Het KLPD gaat de strijd aan met hightech crime. Om hiervoor de juiste mensen in huis te halen, is besloten om in samenwerking met Tweakers een digitaal assessment te ontwikkelen.

De teams binnen het KLPD die zich bezighouden met de bestrijding van hightech crime en de aanpak van kinderporno worden dit jaar fors uitgebreid met in totaal (voor de beide teams) 59 man, voornamelijk digitale rechercheurs. Om de juiste mensen voor dit werk te vinden, start het KLPD vandaag een wervingscampagne op Tweakers. Hiervoor is een online ‘Cybercrime Challenge‘ ontwikkeld, waaruit moet blijken of iemand geschikt zou zijn voor een baan als digitaal rechercheur.

In deze Challenge moeten deelnemers met minimale aanwijzingen een code kraken om zo de plannen van J0hnny D03 te achterhalen. De opdrachten zijn in nauw overleg met het Team High Tech Crime van het KLPD ontwikkeld en hebben te maken met de werkzaamheden die een digitaal rechercheur zou kunnen hebben.

Deelnemers aan de Challenge worden getest op onder andere basisvaardigheden internet (rechercheren), analytisch en logisch denkvermogen, gestructureerd werken, overzichtsvermogen, en technische kennis en vaardigheden over onder meer encryptie, PCAP, Java, netwerken en Android.

De eerste tien deelnemers die de Challenge succesvol doorlopen, worden uitgenodigd voor een rondleiding bij het Team HTC.