Cybercrime25.09.2010

Frankrijk start met het rapporteren van ‘file-sharers’


frankrijk-start-met-het-rapporteren-van-.jpg
frankrijk-start-met-het-rapporteren-van-.jpg

Deze week is in Frankrijk de omstreden “three-strikes” wet van start gegaan. Een aantal instanties die auteursrechten beschermen zijn momenteel bezig tien duizenden IP-adressen te rapporteren van internetters die beschermd materiaal hebben gedownload, de verwachting is dat dit over een paar weken meer dan 1 miljoen is. Internet Service Providers kunnen niets anders dan meewerken, als ze binnen een week geen gegevens van een IP-adres vrijgeven wacht ze een boete van 1.500 euro per niet geïdentificeerd IP-adres.

Onder Frankrijk’s nieuwe Hadopi wet worden vermeende schenders van copyright “hunted down systematically” in een poging piraterij te verlagen. Door de betreffende ISP moet de identiteit vastgesteld worden en na 3 waarschuwingen zullen ze voor een rechter verschijnen. Deze zal iedere zaak apart bekijken en een passende straf uitdelen, varierend van boetes tot afgesloten worden van het internet.

De eerste ‘slachtoffers’ worden verwacht over een aantal maanden. Volgens Torrentfreak is het nog onduidelijk of deze wet ook daadwerkelijk piraterij zal gaan verlagen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.