​Twee Nederlandse SaaS-ondernemers bundelen hun krachten

​Twee Nederlandse SaaS-ondernemers bundelen hun krachten

Vorig artikel Volgend artikel

Amsterdam Standard en Globalorange hebben besloten om hun krachten te bundelen. Door deze fusie ontstaat er een groep van 165 experts, verdeeld over vijf kantoren in Nederland en Polen. Deze groep is gespecialiseerd in het maken van SaaS-producten. Beide bedrijven combineren de kracht en flexibiliteit van lokaal projectmanagement, SaaS-development-expertise, UX-design en machine learning.

Amsterdam Standard heeft al zestien jaren lang ervaring in het ontwikkelen van software voor snelgroeiende scale-ups in Nederland. Ondanks de arbeidsmarkt schaars is, levert het bedrijf al jaren ontwikkelkracht van de bovenste plank. Zo leveren zij bij Vandebroon, Disney+, Hypotheekbond en Tigets.

Gerenommeerde klanten

Vijftien jaar leveren ze SaaS-ontwikkelexpertise vanuit de Posthoornkerk in Amsterdam. Globalorange is een organisatie die al meerde malen verkozen is tot een van de beste softwarebedrijven van Nederland. Globalorange ontwikkelt Globalorange applicaties voor ticketscript, Aegon, KLM, Tikkie, VUmc en vele andere bedrijven.

Schermafbeelding 2021-01-13 om 15.53.19
De CEO’s, Yvo Gortemaker en Leopold van Oosten.

Toonaangevende SaaS-producten

Beide merken zullen afzonderlijk gaan opereren onder een overkoepelend label. Labels die zijn aangesloten gaan zich vooral richten op de ontwikkeling van toonaangevende SaaS-producten en machine learning. De CEO’s, Yvo Gortemaker en Leopold van Oosten zullen dagelijks de leiding in handen nemen. In de komende drie jaar is de nieuwe fusie gericht op een verdubbeling van de omvang door organische groei en de lancering van nieuwe boutique labels. Mogelijke verdere groei wordt gerealiseerd door de overname van andere bedrijven die op SaaS-ontwikkeling gericht zijn.

Meest concurrerend aanbod

Yvo Gortemaker vindt dat hun positie als leider met Amsterdam Standard in SaaS-ontwikkeling alleen maar is versterkt. Met toegang tot 3 kantoren in Polen, toegang tot high-end ontwikkelingsvaardigheden en toegang tot hun geavanceerde UX-divisie zal het ons helpen om de ambities van onze SaaS-cliënten nog beter te realiseren.

"GlobalOrange is de juiste partner om onze impact in Nederland te vergroten,” legt Leopold van Oosten uit. "We hadden een groter en sterker team nodig in Amsterdam om de behoeften van onze snelgroeiende klanten te faciliteren die meer nodig hadden dan alleen onze nearshoren ontwikkelingscapaciteiten. Hun kennis, ervaring en team is gewoonweg top en we zullen sterk profiteren van hun al geoptimaliseerde activiteiten. Samen met GlobalOrange hebben we het meest concurrerende aanbod voor groeiende SaaS-klanten op de Nederlandse markt."

Redactie Business

DC Business is het zakelijke platform van Dutchcowboys. Hier heeft u de mogelijkheid tot het plaatsen van nieuws en/of persberichten gericht op de zakelijke...