DC Business16.05.2017

Koper tweedehands auto kan met CarReport-app veel geld besparen


Kopers van een gebruikte auto maken zich tijdens het aanschafproces zorgen of zij wel over voldoende informatie beschikken om een verstandige aanschaf te doen. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Peil.nl/Maurice de Hond. Ruim de helft van de ondervraagden in het onderzoek geeft aan te weinig kennis van de specificaties te weten, 28 procent is onzeker over de prijs en 20 procent maakt zich zorgen om de juistheid van de kilometerstand.

Eigenaren

Juist een niet kloppende kilometerstand, dubieuze historie of een auto met een veel te hoge vraagprijs kan de koper een strop van duizenden euro’s opleveren. Nu is er een app genaamd CarReport waarmee je makkelijk gegevens van de auto kunt opvragen. Zoals bijvoorbeeld de waarde van de auto, een controle van de kilometerstand, veel voorkomende afkeurpunten, een overzicht van het aantal en soort eigenaren en nog veel meer.

Het kenteken van de auto intypen is niet meer nodig: scannen met de camera van je smartphone is voldoende om het complete voertuigrapport in beeld te hebben.

Besparen

De app van CarReport is gratis te downloaden in de Apple AppStore en Android Play Store. Het Premium Rapport van CarReport, dat de autokoper vele duizenden euro’s kan besparen, kost 14,99 euro. Daarin zijn naast 320 extra gegevens ook een scherpe verzekeringsofferte, financieringsmogelijkheden en de verwachte kosten van brandstof, wegenbelasting, onderhoud en afschrijving opgenomen.