Automotive27.01.2013

McLaren geeft eerste bewegende beelden nieuwe supercar P1 vrij


Terwijl de McLaren P1 op het autosalon van Parijs (september 2012) slechts als conceptauto te bewonderen was, geeft de constructeur nu de eerste bewegende beelden vrij van zijn nieuwe supercar. De spirituele opvolger van de F1 wordt zonder twijfel flink krachtiger dan de reeds 600pk sterke McLaren MP4-12C, waarbij deze video als eerste bewijs.


“600 pk per 1.000 kilo”

De Britten springen alvast zuinig om met het cijfermateriaal, zo blijft het raden naar het exacte vermogen en de spurttijden van de nieuwe wagen. De genoemde verhouding “600 pk per 1.000 kilo” smaakt sowieso naar meer. Het belooft dus ongetwijfeld vuurwerk op te leveren, al huldigt de McLaren een andere filosofie dan pakweg de Bugatti Veyron of Lamborghini Aventador die vooral in een rechte lijn het laken naar zich toe willen trekken.

Volgens de ingenieurs komt de focus vooral op efficiëntie te liggen, op de weg alsook het circuit. Het volledig uit koolstofvezel opgetrokken koetswerk ademt dat ook uit, let bijvoorbeeld op de gigantische achterspoiler. Op het circuit komt de strijkplank 300 millimeter naar omhoog, op de openbare weg houdt hij het op 120 millimeter. Ook de flaps aan de voorkant laten zich aanpassen naargelang de noden van het moment. Dankzij al die hulpstukken zou de P1 vijfmaal meer downforce generen dan de McLaren MP4-12C. Alsjeblieft!

Carl Vanormelingen

Carl is een online marketeer met focus op zoekmachine marketing bij het Belgische digital performance marketingbureau FairEtail. Van jongs af aan gepassioneerd door consumer technologie en sinds zijn eerste job bij Produpress (uitgever auto magazines) ook door de automobielindustrie. In zijn studententijd schreef hij geregeld voor BelgianCowboys, nu blogt hij sporadisch op DutchCowboys.nl