Dailymotion: betere kwaliteit video's

Dailymotion: betere kwaliteit video's

Dailymotion, een van de grootste video sharing sites, lanceert vandaag een nieuwe player waarmee de gebruikers video’s met verbeterde kwaliteit kunnen bekijken.

"Met de lancering van de Dailymotion HQ laten we zien dat we staan voor het verstrekken van de beste content en de meest geavanceerde technologie aan ons wereldwijde publiek en onze gebruikers," aldus Mark Zaleski, CEO van Dailymotion. "Onze playback capaciteiten maken een belangrijk deel uit van onze snelle groei  en succes. We garanderen dat we de site zullen blijven vernieuwen om onze bezoekers, partners en adverteerders te laten genieten van de beste video entertainment".

De nieuwe Dailymotion HQ player is gebaseerd op de H.264 codec met audio gebruikmakende van AAC op 96 kbps. De nieuwe player biedt gebruikers de mogelijkheid om de gehele video entertainment catalogus van Dailymotion, waaronder video’s van professionele partners en Motionmakers evenals alle andere geuploade content, te bekijken in HQ kwaliteit. Gebruikers die gebruik maken van extra bandbreedte genieten nog altijd van de van HD-quality.

Dailymotion HQ zorgt voor betere video kwaliteit (512-by-384-pixels). Het aantal frames per seconde loopt op tot 30 voor degenen die een breedband connectie, een Flash-player 9 en een computer met dual-core processor hebben. Hierdoor genieten gebruikers van zichtbaar scherpere en gavere video streaming die op alle video’s van Dailymotion van toepassing zijn.

Je kan de HQ player zelf testen op www.Dailymotion.com/HQ. De standaard kwaliteit staat links in beeld, de High Quality rechts.

Reacties (3)

 • Dit is echt al oud. Deze techniek hadden wij in Februari al draaien op onze website.

  Wij zijn afgelopen maandag overgegaan op HD kwaliteit (720p). We hebben ook in Nederland een persbericht verspreidt alleen onze naam doet nog niet genoeg belletjes rinkelen denk ik dat jullie het plaatsen.

  Maar zo goed is deze kwaliteit nog niet. Wij zijn echt al een paar stappen verder.

  Ik weet niet of ik linkjes mag plaatsen anders moeten jullie hem maar weer ff weghalen: http://www.feebs.nl/videos/hd-videos

  Wo 15 okt 2008, 22:52 [reply]

 • Feebs kende ik nog niet, maar nu wel :)
  Het mag overigens dan wel oud zijn, maar wel het noemen waard. Dailymotion is echt zoveel groter dan Feebs qua het aantal video's. Vooral is het ook noemenswaardig omdat het naar mijn mening een dikke klap aan YouTube uitdeelt. Verder lijkt een linkje plaatsen geen probleem, dus ik doe ook mee:
  http://www.zoomz.nl/archief/dailymotion-lanceert-hq-video-player/

  Do 16 okt 2008, 12:27 [reply]

  • CK-CA

  Op de site feebs.nl heb je nog geen video's van madonna.

  Ronduit schandalig ;-)

  Zo 21 jun 2009, 21:31 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines