Zes tips voor succesvol systeembeheer

Zes tips voor succesvol systeembeheer

Beheerders zijn nog altijd teveel tijd kwijt aan onderhoudstaken. Denk daarbij aan het handmatig in kaart brengen van alle ICT-activa, softwaredistributies, patchbeheer en wachtwoorden resetten. Toch kunnen ze eenvoudig tijd besparen op hun dagelijkse werkzaamheden. Hoe? Centraal systeembeheer biedt dan uitkomst. Hiermee kunnen beheerders taken automatiseren. Zo besparen ze fors op de overheadkosten.

Hoe kunnen IT-beheerders eenvoudig tijd besparen? Laat ik organisaties op weg helpen om bekeerkosten te besparen door simpelweg 6 tips voor geautomatiseerd systeembeheer te geven:

1. Een transparante IT-infrastructuur. Gebruik een centrale systeembeheeroplossing. Hiermee verzamelt u informatie over alle eindpunten binnen de onderneming en de software die daarop is geïnstalleerd. Dat geeft u een helder overzicht van de IT-omgeving.

2. Efficiënt beheer. Door de softwaredistributie, installatie van updates, back-upprocessen en andere taken te automatiseren, zorgt u ervoor dat het beheer van de IT-infrastructuur aanzienlijk efficiënter verloopt.

3. Lagere ondersteuningskosten. Hebben beheerders toegang op afstand tot computers in uw IT-omgeving? Dan hoeven ze minder vaak op locatie te zijn. Zo bespaart u op ondersteuningskosten. Daarnaast kunnen beheerders pc's en andere netwerkapparaten in de avonduren of in het weekend automatisch uitschakelen. Dat zorgt voor een besparing op energiekosten.

4. Proactieve beheer van foutmeldingen. Gebruik een centrale oplossing voor systeembeheer. Deze bewaakt voortdurend alle componenten van de IT-infrastructuur, zodat het beheer van foutmeldingen een preventief karakter krijgt. Dit resulteert in goed presterende en stabiele systemen.

5. Inzicht in beheer van licenties. Met een functie voor licentiecontroles brengt u alle gebruikte toepassingen en alle licenties daarvoor in kaart. Beheerders krijgen op elk gewenst moment inzicht in het beheer van licenties, waardoor u nooit meer onnodig betaalt voor dubbele licenties.

6. Naleving van de wet- en regelgeving. Analyse van de IT-infrastructuur met het oog op compliance is een belangrijk onderdeel van het systeembeheer. Met de analyseresultaten kunnen beheerders alle relevante compliance-richtlijnen naleven en bewaken.

Deze blogpost is geschreven door Alexander van der Plaats, Marketing Manager Dell KACE Western Europe Region at Dell Inc.

Tags: column, dell, ict, it

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines