Orkaan Sandy legt datacentra en websites plat

Orkaan Sandy zorgt voor erg veel schade in bepaalde delen van de Verenigde Staten. Zo is een kwart van alle telefoonmasten in ongeveer tien staten afgebroken, maar ook diverse datacentra en grote websites liggen plat. Zo ligt de populaire website Gizmodo er volledig uit. Veel telefoonmasten werken nu weer dankzij generatoren, maar toch is het telefoonnetwerk niet zo stabiel als dat het eigenlijk had moeten zijn.

Noodnummer 911 werkt nog wel, maar heeft af en toe ook last van storingen. Ook het internationale telefoonverkeer vanuit de Verenigde Staten heeft last van de orkaan. Telefoonprovider Verizon heeft zoveel last van de schade door de orkaan dat ze bepaalde services in Manhattan hebben moeten uitschakelen, waardoor klanten niet meer bereikbaar zijn. 

Orkaan Sandy legt datacentra en websites plat

Diverse datacentra in New York liggen volledig plat, waaronder het hoofdkantoor van Google in New York. Renesys Corporations houdt alle wegen van het internet in de gaten en wist te vertellen dat de storm grote schade heeft veroorzaakt aan het datanetwerk, vooral in New Jersey en New York. De stad is één van de belangrijkste knooppunten als het gaat om het internationale telecommunicatieverkeer. 

Kabelmaatschappijen Cablevision en Time Warner Cable, de twee grootste kabelmaatschappijen in New York, hebben allebei op hun eigen manier last van de storm. Bij Cablevision is er sprake van een gebrek aan stroom over een geheel gebied, terwijl Time Warner Cable zelf geen schade heeft aan het netwerk. Wel is het mogelijk dat klanten zonder stroom ook geen kabelsignaal hebben. AT&T vertelt dat ze wat problemen hebben in zwaar getroffen gebieden en is al druk bezig met het herstellen van de schade.

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines