Online23.05.2008

Boekensite van NRC


boekensite-van-nrc.jpg
boekensite-van-nrc.jpg

Vandaag lanceert NRC Handelsblad zijn nieuwe boekenwebsite www.nrcboeken.nl. Deze site is opgezet om lezers te inspireren met dagelijks boekennieuws, gastblogs van bekende schrijvers, discussies over actuele kwesties en thematische informatie over auteurs en boeken. Zo vindt de bezoeker op de site ruim 12.000 in NRC Handelsblad verschenen boekrecensies, opvraagbaar via een handige zoekfunctie. Een extra service is de mogelijkheid om online boeken te bestellen. 

Onlangs lanceerde NRC ook al Next.one en NRC.tv.

NRC Handelsblad heeft alle boekbesprekingen, interviews en essays over boeken die vanaf 1991 in de krant verschenen, gedigitaliseerd en beschikbaar gemaakt. De ruim 12.000 recensies van o.a. Elsbeth Etty, Bas Heijne en Arnold Heumakers betreffen vele genres: Nederlandse en buitenlandse fictie en non-fictie, geschiedenis, jeugdboeken, poëzie, politiek en actualiteit, geschiedenis, filosofie, cultuur en biografie. Wie na lezing nieuwsgierig is naar een boek kan het online bestellen: de site biedt een keuze uit 100.000 boeken.

Literatuur is een belangrijk onderwerp voor NRC Handelsblad“, aldus hoofdredacteur Birgit Donker. “Met nrcboeken.nl vullen we de berichtgeving in de dagkrant en in de wekelijkse boekenbijlage aan met een website met daarop ons omvangrijke boekrecensie-archief en nieuws. Zo willen we de boekenliefhebbers nog beter bedienen.”

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.