Mobile14.02.2011

Nokia wilde “duopoly” voorkomen in strijd tegen Apple


nokia-wilde-duopoly-voorkomen-in-strijd-.jpg
nokia-wilde-duopoly-voorkomen-in-strijd-.jpg

Nokia’s besluit om voor Microsoft’s Windows Phone 7 (WP7) te kiezen als primair platform voor hun Smartphone OS, in plaats van Android, was om een “duopoly” te vermijden in de mobiele industrie tussen Google/Nokia en Apple.

Deze op z’n minst bizarre uitleg werd gegeven door Nokia’s CEO Stephen Elop tijdens een persconferentie op de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona. Elop gaf aan dat het Finse bedrijf door zowel Google (Android) en Microsoft was benaderd in de weken voorafgaand aan de bekendmaking dat Nokia en Microsoft “samen” hadden besloten verder te gaan. “A decision to swing to Android would have tilted the mobile ecosystem in the direction of a duopoly, but we wanted to create a challenger’, aldus Elop.

Volgens de topman van Nokia betekent de samenwerking in eerste instantie niet veel meer dan een eenvoudige OEM deal, een uitspraak die nu al de eerste haarscheurtjes toont in het prille huwelijk van beide grootmachten. Vanmiddag is in Barcelona Steve Ballmer aan de beurt om zijn uitleg te geven over de samenwerking. In de beleving van Microsoft ligt het volgens velen toch iets genuanceerder.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.