Mobile15.03.2009

iPhone prijzen omlaag?


iphone-prijzen-omlaag.jpg
iphone-prijzen-omlaag.jpg

Het is pas Maart en de nieuwe versie van de iPhone is nog lang niet aangekondigd maar dat die ergens deze zomer zal gaan verschijnen lijkt, gezien Apple’s product lifecycle strategie van de afgelopen jaren, onvermijdelijk. Bovendien werd afgelopen week ook al de komst van een hele nieuwe firmware (versie 3.0) aangekondigd.

In Engeland doen inmiddels ook al de geruchten de ronde dat de lokale iPhone provider, O2, al een prijsverlaging van het huidige iPhone model, de 3G, voorbereid.

Momenteel zijn de 8 en 16GB versies van de iPhone 3G in Engeland gratis vanaf abonnementen die maandelijks respectievelijk 44 en 73 pond kosten. Volgens de geruchten zal het toestel binnenkort al gratis zijn bij abonnementen vanaf 35 (8GB) en 45 (16GB) pond.

Geen echt spectaculaire prijsverandering als je het mij vraagt en ik zou het ook niemand willen aanraden om dan (als de prijsverlaging een feit is) nog een nieuwe iPhone 3G met een tweejarig abonnement te kopen als je al bijna zeker weet dat de nieuwe iPhone er aan zit te komen. Maar dat moet natuurlijk iedereen zelf weten. Aan de nieuwe iPhone zal t.z.t. natuurlijk ook weer een hoger prijskaartje vasthangen.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!