Mobile26.06.2007

Wodka SMS service moet vooral levens redden


1182812426sms-en.jpg
1182812426sms-en.jpg

Dat de gemiddelde Rus nogal wat liters Wodka in zijn (of haar) keel giet ieder jaar is wel bekend.

Gezien de prijs van het favoriete Russische drankje en de enorme vraag ernaar is er ook veel ‘goedkope namaak’ in de handel. Behalve dat dit de omzet van de grote merken, en belastinginkomsten, onder druk zet blijkt ook de kwaliteit van de nep-Wodka een groot probleem. Jaarlijks sterven zo’n 40.000 Russen en Russinnen aan de gevolgen van anti-vries, medische alcohol, after shave, parfum en wat nog meer aan giftige ingredienten gebruikt worden.

Sinds kort kunnen de Wodka drinkers per SMS checken of de fles die ze aan de hals willen zetten wel echte, ‘gezonde’, drank bevat. Door het ‘serienummer’ van de fles naar de Wodka Service te SMS-en krijgt men binnen enkele ogenblikken uitsluitsel of de inhoud van de betreffende fles veilig is.

Klinkt leuk, maar ik zie de eerste problemen alweer opduiken. Bendes die de etiketten roven of namaken om ze vervolgens te gebruiken op flessen met de giftige Wodka varianten. Fluitje van een cent voor de Russische Mafia’.

Via: Le Matin (Frans)

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!