Alleen met Valentijnsdag?

1139910048valentijn

Onderzoek van MSN onthult dat werk en afstand de liefde in de weg staan op Valentijnsdag... maar niet iedereen vindt dit erg!

Slechts 50% van de Nederlandse stellen zijn samen op Valentijnsdag. We lijken dus niet zo romantisch van aard als we misschien graag zouden willen geloven, blijkt uit een online Valentijnspoll die MSN onlangs hield.

Voor 36% van de stellen is de geografische afstand te groot om op deze romantische dag bij elkaar te zijn en 19% van de geliefden kan elkaar niet zien vanwege werkverplichtingen. Maar in plaats van te hunkeren naar de geliefde, blijkt dat een groot deel van de respondenten vindt dat 'alleen zijn' ook voordelen biedt; 46% van de respondenten geeft aan dat wanneer zij niet samen zijn, eindelijk genieten van een goede nachtrust en van het feit dat er geen druk is om 'romantisch te doen'.

Het einde van de Valentijnskaart? Ook voor het sturen van een Valentijnskaart geldt dat we daar cynisch tegenaan kijken. Niet meer dan de helft zegt een Valentijnskaart te willen sturen aan zijn/haar partner. De overige 50% doet dit niet omdat zij het veel te commercieel vinden.

Is de liefde ver te zoeken? Gelukkig valt het mee met onze interesse in de liefde - een overweldigende 97% van de geliefden is liever in het gezelschap van de partner op Valentijnsdag dan dat zij een kado van hem/haar zouden ontvangen. Daarnaast gaven respondenten aan dat ze vooral elkaars gezelschap en plezier, dat zij met elkaar beleven (84%), missen als ze elkaar niet kunnen zien.

Cupido's high-tech invloed: Het onderzoek laat ook zien dat de traditionele methoden om iemand mee uit te vragen snel veranderen; tegenwoordig is de kans bijna 40% dat je wordt uitgevraagd via MSN Messenger of een Webcam chat, en bijna 60% per SMS. 16% Is ooit zelfs gedumpt door een lover via SMS. persbericht MSN

Tags: chat, messenger, msn

Reacties (2)

 • valentijn is dikke bullshit, alsof je die 1ne dag enkel en alleen kan bewijzen wat je voor elkander betekend. Het is veel fijner om op een willekeurige dag eens je geliefde te verrasssen dan op die ene dag waar de verwachtingen zo hoog worden gesteld.

  een mening zoals een ander

  Dsu

  Di 14 feb 2006, 14:41 [reply]

  • s

  ook zo leuke actie , net voor valentijns dag te horen te krijgen dat dei andere je neit meer hoeft....zo laag

  Ma 12 feb 2007, 16:43 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines