Google: overheden bespioneren burgers meer dan ooit tevoren

Google: overheden bespioneren burgers meer dan ooit tevoren

Volgens een nieuw verslag van Google vragen overheden wereldwijd steeds vaker aan Google om bepaalde gegevens op te vragen of zelfs te verwijderen. In de eerste zes maanden van dit jaar vroegen autoriteiten wereldwijd 20939 keer persoonlijke data op van gebruikers, waaronder Gmail-gegevens en het verwijderen van verschillende video's op YouTube. In de laatste maanden van 2009 was dit nog 12.539 keer.

Vijf van de tien landen die de meeste verzoeken neerleggen bij Google, komen uit Europa. Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn terug te vinden in deze top 10. Het aantal aanvragen voor het verwijderen van content ligt bij het Verenigd Koninkrijk bij 98% en bij Spanje ongeveer 60%. In het Verenigd Koninkrijk gaan handen de lucht in voor een wet die het toelaat dat internet- en telefoniebedrijven alle gegevens van het internet en mobiel gebruik van de burgers bewaart voor een jaar, inclusief de gegevens op social media.

Van januari tot juni 2012 zijn dit de landen die het meeste gebruikersdata hebben opgevraagd:

- Verenigde Staten (7969)
- India (2319)
- Brazilië (1566)
- Frankrijk (1546)
- Duitsland (1533)

Van januari tot juni 2012 zijn dit de landen die de meeste verzoeken hebben gedaan bij Google om bepaalde content te verwijderen:

- Turkije (501)
- Verenigde Staten (273)
- Duitsland (247)
- Brazilië (191)
- Verenigd Koninkrijk (97) 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines