Technology23.10.2010

Googlebot: Where are you?


googlebot-where-are-you.jpg
googlebot-where-are-you.jpg

Deze week komen uit veel Amerikaanse bronnen het bericht dat Google recente (blog)artikelen niet of niet volledig indexeert! 

SearchEngineland komt met veel voorbeelden van bijvoorbeeld PR10 sites (CNN) waar normaal nieuwsitems binnen enkele minuten in de index van Google beschikbaar zijn, maar nu al sinds een week geen (directe) zichtbaarheid krijgen in de resultaten. Maar ook veel kleine sites (vooral gebruikers van Blogger, de gratis blogdienst van Google) lijken problemen te hebben met de Google bot).

Wat er aan de hand is is onduidelijk. We gaan er vanuit dat er een bug is in de software van Google, maar duidelijkheid daarover is officieel niet te krijgen. De reacties van Google zijn op dit moment niet anders dan: “wij nemen de commentaren serieus en kijken wat we er aan kunnen doen!”

Deze onderbreking van een centrale Google indexering service is vooral opmerkelijk omdat dit voorjaar bij de introductie van Caffeine Google juist verzekerde dat nu een geïndexeerde pagina binnen enkele seconden ook daadwerkelijk beschikbaar is. En deze stap was noodzakelijk en logisch in de hele operatie om search resultaten sneller bij de consument te brengen.

Heeft één van jullie opmerkelijke non-indexing ervaringen deze week met Google?

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.