Gaming09.10.2008

Games in Concert 3


games-in-concert-3.jpg
games-in-concert-3.jpg

Zaterdag 15 november zal de volgende Games in Concert plaatsvinden. Operazangeres Tania Kross, rockzangeres Roos Rebergen en de Nederlandse band After Forever treden samen met het Metropole Orkest op tijdens Games in Concert 3 in Utrecht.

Speciale gast dit jaar is gamecomposer Frank Klepacki, die muziek componeerde voor onder andere de games Red Alert en Universe at War. Klepacki speelt tijdens Games in Concert 3 ook mee op gitaar.

De tracklisting voor Games in Concert 3 is als volgt: Overlord II, Bubble Bobble, Haze, Metal Gear Solid, Rainbow Six: Rogue Spear, Silent Hill 2, Universe at War, World of Warcraft, Donkey Kong Country, Super Mario Galaxy, Final Fantasy VI en Duke Nukem.

De track van Overlord II beleeft op Games in Concert 3 haar wereldpremière. De komende weken komen er nog enkele tracks erbij.

Games in Concert heeft zich als evenement inmiddels bewezen. Bij Games op Concert in 2006 was de Nederlandse band The Sheer te gast. Op Lowlands 2007 vond een reprise van Games in Concert plaats in de overvolle Alpha-tent voor meer dan 15.000 enthousiaste bezoekers. Tijdens de tweede succesvolle editie van Games in Concert in 2007 traden de Portugese fado-zangeres Christina Branco en de hiphopformatie Brainpower op.

Games in Concert is een initiatief van NCRV Radio en de website Gamer.nl en is het eerste en enige grootschalige gameconcert in Nederland. Games In Concert 3 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht en Stichting NORMA.