Biden wil meer computerchips

Biden wil meer computerchips

Vorig artikel Volgend artikel

Biden trekt een flink bedrag uit om de chipproductie te stimuleren. Het gaat om een bedrag van maar liefst $ 37 miljard. Dat zei hij woensdag in een speech.

Biden wil meer computerchips

De Amerikaanse president Joe Biden zegt dit aangezien er een tekort is aan halfgeleiders (belangrijk onderdeel van computer chips). Dat heeft Amerikaanse autofabrikanten en andere fabrikanten ertoe gedwongen de productie te verminderen. Iets dat Biden absoluut niet wil omdat hij een voorvechter is van elektrisch rijden.

De schaarste, verergerd door de coronapandemie, was woensdag ook het onderwerp van een discussie tussen Biden en een tweeledige groep Amerikaanse wetgevers in het Witte Huis.

Biden: 'nu actie!'

Biden zei in zijn speech: "Ik geef mijn ambtenaren de opdracht om met industriële leiders samen te werken om oplossingen te vinden voor het tekort aan halfgeleiders."

Het Witte Huis verduidelijkt dat opmerkingen van Biden betrekking hadden op maatregelen die gericht zijn op het vergroten van de productiecapaciteit van chips die zijn opgenomen in de National Defense Authorization Act van dit jaar, maar waarvoor een apart kredietproces nodig is om financiering te verkrijgen. Uiteindelijk is het zo dat hoe Amerika hiermee omgaat consequenties heeft voor de rest van de wereld. Amerika is een grote producent van computer chips.

[foto: Akshat Sharma on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...