Biden wil wagenpark overheid met elektrische auto's

Biden wil wagenpark overheid met elektrische auto's

Vorig artikel Volgend artikel

De nieuwe president van Amerika, Joe Biden wil dat het wagenpark van de overheid geheel elektrisch wordt.

De aankondiging is het waarmaken van een belofte die Biden tijdens zijn campagne heeft gedaan om voertuigen van de regeringsvloot te ruilen voor Amerikaanse elektrische auto's.

Biden doet wat hij zegt op dit gebied

,,De federale overheid bezit ook een enorme vloot voertuigen, die we gaan vervangen door schone elektrische voertuigen die hier in Amerika door Amerikaanse arbeiders worden gemaakt", zei Biden tijdens een briefing op maandag waarin hij zijn 'Buy American'-bevel aankondigde.

Volgens de General Services Administration waren er in 2019 bijna 650.000 voertuigen in het wagenpark van de federale overheid. Dit omvat 245.000 civiele voertuigen, 173.000 militaire voertuigen en 225.000 postvoertuigen. Die voertuigen hebben in 2019 4,5 miljard mijl (zo'n 1,2 miljard kilometer) afgelegd.

Biden beloofde ook een systeem te creëren dat kortingen of prikkels biedt aan consumenten om benzineauto's te vervangen door elektrische voertuigen, hoewel er op dit moment geen verdere details over dat plan zijn.

Biden moet de details nog uitwerken

De details van beide plannen worden nog uitgewerkt, maar samen vertegenwoordigen ze een enorme overwinning voor de EV-investeringen die autofabrikanten de afgelopen jaren hebben gedaan. Ford heeft gezegd dat het $ 11 miljard (zo'n 9 miljard euro) zal uitgeven aan de introductie van een reeks nieuwe elektrische voertuigen, waaronder de Mustang Mach-E en een elektrische versie van zijn best verkochte F-150 pick-up truck. GM heeft toegezegd om tot 2025 $ 27 miljard (zo'n 22 miljard euro) uit te geven aan elektrische en autonome voertuigen.

[foto: Kayle Kaupanger on Unsplash]

kayle-kaupanger-WQnb13okQMM-unsplash
Biden wil wagenpark overheid met elektrische auto's.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...