Technology04.06.2014

Startup Healthkit niet blij met Apple


startup-healthkit-niet-blij-met-apple.jpg
startup-healthkit-niet-blij-met-apple.jpg

Gisteren heeft Apple CEO Tim Cook de eerste innovaties van Apple behandeld tijdens de twee uur durende keynote presentatie op het WorldWide Developers Congres. Naast de introductie van iOS 8 en de nieuwe Mac OS X Yosemite kwamen ook Healthkit en Homekit ter sprake.

Nu de Apple Healthkit steeds dichterbij zijn introductie komt, blijkt dat de naam Healthkit al in gebruik is. Een Australische startup draagt dezelfde naam en is er niet van gediend dat Apple nu ook die naam gebruikt.

Healthkit is opgericht in 2012 en doet dienst als een wereldwijd gezondheidsplatform waarbij Healthkit artsen en patiënten met elkaar in contact brengt wat redelijk dicht in de buurt komt bij de Healthkit van Apple. Hoewel het bedrijf gevestigd is in Australië, heeft het ook gebruikers in de Verenigde Staten.

Alison Hardacre, mede-oprichter en CEO van Healthkit zegt: ‘It is very flattering that they like our name, but i’m a little let down because how hard would it have been tot spend five seconds to put HealthKit.com into their browser and find us?’. Daaraan voegt Hardacre toe: ‘Everybody worries that Google or Apple will come into their space and their business will die, but no one thinks that company will come into that space and the same name’.

Ondanks de zorgen van de Australische startup, beweert Hardacre wel dat er sinds de release een grote stijging in het websiteverkeer is waargenomen.

Afgelopen maandag is uit de keynote tijdens het WWDC gebleken dat Healthkit de officiële naam zal worden voor het gezondheidsproduct van Apple. Eerder stond dit project bij Apple bekend als Healthbook en met deze naam zat Apple niet in het vaarwater van de Australische startup. Apple heeft op het laatste moment de naam veranderd naar Healthkit als gevolg van de eerder ontstane lekken. Tot op heden is het websitedomein en het Twitteraccount niet in het bezit van Apple.