Social Media09.02.2021

​Snapchat: Delete je vrienden!


Ruim je social media toch eens op

Social media-bedrijven zijn zich steeds meer bewust aan het worden dat hun gebruikers mensen zijn. Het gaat allang niet meer alleen om veel delen en veel volgers hebben, het gaat ook om het wat meer humane aspect van de apps. Zo waarschuwt TikTok nu wanneer een video nepnieuws kan bevatten. Snapchat heeft een heel andere invalshoek gekozen, want de app wil nu dat je regelmatig je vriendenlijst opruimt.

Delete je vrienden

Natuurlijk klinkt ‘delete je vrienden!’ niet zo vriendelijk, maar het is wel goed het wel zo te zien. Natuurlijk gooi je je beste vriend niet van je social media af, maar besef goed dat jouw beste vriend waarschijnlijk precies dezelfde video’s en foto’s van jou kan bekijken als die vage kennis of misschien zelfs compleet onbekende die ook in je vriendenlijst staat. Snapchat komt daarom met Friend Check Up om je te inspireren te zorgen dat je vriendenlijst ook echt bestaat uit vrienden.

Veel mensen geven via Snapchat veel informatie weg. Nu we meer binnenzitten zal je bijvoorbeeld meer video’s delen in en om huis, waardoor iemand makkelijker kan ontdekken waar je woont. Helemaal als je -al dan niet bewust- je locatie deelt via je Snap Map, dan kan iemand die je minder dichtbij beschouwd veel wijzer worden dan goed voor je is. Snap wil mede om die reden graag dat je zorgt dat er alleen echte vrienden in je lijst hebt staan.

Een veiliger Snapchat

Dit kan het platform veiliger maken voor gebruikers, schrijft TheVerge. Het is ook wel een goed idee: hoe lang is het geleden dat jij voor het laatst keek wie jij volgt, maar ook wie jou volgt? Dat geldt niet alleen voor Snapchat: ook op Facebook, Instagram en Twitter heb je misschien wel volgers die je helemaal niet wilt hebben. Of volg je mensen die je niet goed kent en die nooit iets plaatsen.

Misschien heb je een ex op Snapchat waarvan je helemaal niet wil dat hij of zij ziet dat je een nieuwe geliefde hebt, of juist wat minder goed in je vel zit. Er kunnen talloze redenen zijn om iemand niet te willen volgen of niet onder je volgers te willen hebben. Snapchat geeft je nu af en toe een por om te laten weten dat je daar eens naar zou moeten kijken.

De functie wordt in eerste instantie wereldwijd op Android-toestellen uitgerold. Dat vindt plaats in de komende weken. In de komende maanden worden hier ook iOS-toestellen aan toegevoegd.

Beeldbron: www_slon_pics

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Snapchat

Snapchat introduceert nano-Snaps voor wie het kort wil houden

Snapchat is het social medium dat er verantwoordelijk voor is dat we elkaar foto’s sturen die na één keer kijken verdwijnen. Een geweldig concept dat inmiddels al door veel social media is gestolen. Nu komt het met iets nieuws: nano-Snaps. Net als de iPod Nano van vroeger zijn die lekker klein.

Social Media03.07.2024

Snapchat introduceert nano-Snaps voor wie het kort wil houden

Deze nieuwe Snapchat-functie willen we in alle socials

Snapchat blokkeert vanaf nu automatisch vriendenverzoeken blokkeren als ze van kwaadwillenden afkomstig lijken te zijn. Dat is niet zomaar.

Social Media26.06.2024

Deze nieuwe Snapchat-functie willen we in alle socials

Een nieuwe wereld opent zich in Snapchat: AI-gegenereerde lenzen

Snap gaat een stapje verder, want het laat je straks zelf lenzen maken op Snapchat, op basis van een AI-prompt.

Social Media20.06.2024

Een nieuwe wereld opent zich in Snapchat: AI-gegenereerde lenzen

TikTok komt met nieuwe app Whee: alleen voor je belangrijkste vrienden

TikTok introduceert Whee. Maar het is geen mogelijkheid via TikTok: het is een heel nieuwe app. Origineel is het alleen niet.

Social Media19.06.2024

TikTok komt met nieuwe app Whee: alleen voor je belangrijkste vrienden

TikTok aapt Snapchat na en test Streaks-mogelijkheid

TikTok wil ook graag dat mensen de app vaker openen en er langer blijven hangen, dus daarom komt het met zijn eigen Streaks.

Social Media10.06.2024

TikTok aapt Snapchat na en test Streaks-mogelijkheid

Je kunt straks Snapchat-lenzen gebruiken in Google Chrome

Voor mensen die de optie misten om Snapchat-lenzen te gebruiken is er goed nieuws van Snap, want dat kan nu gewoon op de PC.

Social Media24.05.2024

Je kunt straks Snapchat-lenzen gebruiken in Google Chrome

Instagram krijgt Peek, een Snapchat-BeReal-hybride

Meta heeft natuurlijk op WhatsApp al toegevoegd dat een foto maar een keer te zien is, maar nu komt het met Peek, waarop de foto ook geen filter mag hebben.

Social Media20.05.2024

Instagram krijgt Peek, een Snapchat-BeReal-hybride

Je kunt straks berichten bewerken op Snapchat

Snapchat is wat laat, maar het gaat gebeuren: je kunt berichten bewerken op het social medium. Er schuilt wel een addertje onder het gras.

Social Media02.05.2024

Je kunt straks berichten bewerken op Snapchat