Social Media23.09.2008

Sociaal familienetwerk Kindo overgenomen


sociaal-familienetwerk-kindo-overgenomen.jpg
sociaal-familienetwerk-kindo-overgenomen.jpg

MyHeritage, één van ‘s werelds populairste familie-websites, bericht vandaag de overname van sociaal netwerk Kindo.

MyHeritage heeft wereldwijd meer dan 25 miljoen leden en staat bekend om zijn krachtige technologie. Daartoe behoren ook Smart Matching en foto-tagging, technieken die familieleden niet alleen in staat stellen hun familiegeschiedenis uit te zoeken maar ook om onderling contact te houden.

Het Kindo-team, met zijn uitgebreide ervaring met sociale netwerken, zal MyHeritage gaan helpen de ambitie van het bedrijf te vervullen om van MyHeritage hét Facebook voor families te maken.

Door het Kindo team toe te voegen aan MyHeritage zal het bedrijf families over de hele wereld nog beter met elkaar kunnen verbinden”, zei Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage. “De combinatie van onze innovatieve, gesofisticeerde technologie en Kindo’s sociale netwerk- en marketingexpertise zal onze positie as leider in deze branche zonder meer versterken. Kindo is heel succesvol geweest in het opzetten van een vriendelijk soort dienstverlening en heeft zowel een uitstekende reputatie als een prima groep gebruikers.

MyHeritage, door CEO Gilad Japhet opgezet, helpt mensen over de hele wereld met het ontdekken van en het contact leggen en communiceren met een uitgebreid familie-netwerk, evenals het uitzoeken van hun familiegeschiedenis.

Het project is uniek in zijn internationale bereik; de site is tot op heden vertaald in 25 talen, en meer zullen er volgen. Die indrukwekkende groei is gebaseerd op de groeiende behoefte van families om contact te houden, over elkaar te horen en foto’s te delen. Toegang tot MyHeritage is te krijgen via internet of door een simpel gratis software-programmaatje te downloaden. Het combineren van MyHeritage en Kindo zal een groter familienetwerk creëren, met een duidelijke meerwaarde voor zijn gebruikers. 

Het Kindo team in Londen zal een integraal deel worden van MyHeritage. Samen met MyHeritage zullen ze MyHeritage’s visie om hèt Facebook voor families te worden gaan verwezenlijken.

Gebruikers van Kindo zullen toegang krijgen tot de technologie van MyHeritage. Dit zal hen in staat stellen nog meer over hun familiegeschiedenis te leren en te ontdekken. Ook zullen ze gebruik kunnen maken van de foto-tagging techniek van MyHeritage, een techniek die mensen op foto’s automatisch scant en vervolgens herkent. Dit zal het makkelijker maken voor families om hun foto’s te organiseren, te zoeken en te delen. 

MyHeritage en Kindo delen een ambitie voor de toekomst van families online. Allebei willen we mensen een gemakkelijke en leuke manier bieden om contact te houden, evenementen te organiseren, herinneringen te delen en de banden te versterken tussen mensen op verschillende plekken“, verklaarde Nils Hammar, mede-oprichter van Kindo. “Bij Skype hebben we gezien hoe krachtig het internet kan zijn om families met elkaar in contact te brengen” en nu willen we daarin een stap verder gaan met MyHeritage.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.