Online28.03.2013

Motherboard: nieuw Nederlands technologieplatform


motherboard-nieuw-nederlands-technologie.jpg
motherboard-nieuw-nederlands-technologie.jpg

Dagelijks kom je duizend en een keer in aanraking met technologie en wetenschappelijke ontwikkelingen, maar heel veel van de wereld die er achter schuilgaat weten we eigenlijk niet. Wat is bijvoorbeeld de impact van een vooruitstrevende technologische ontwikkeling op een individu met een beperking? Juist dat soort wetenswaardigheden komen aan bod op het nieuwe Motherboard.

Geen gadgetblog of hardcore tech nieuws zoals we kennen van StyleCowboys, Tweakers of The Next Web, maar technologie Vice-style. Achtergrond, nieuws, interviews en documentaires over relevante ontwikkelingen in technologie en wetenschap en de mensen erachter. Hiermee gaat het meer de kant op van populaire wetenschap of gespecialiseerde sites als scientias.nl, maar wel met een duidelijke en herkenbare eigen stijl op zo’n manier gepresenteerd dat het voor een breder publiek interessant is om te lezen en het niet perse in de niche hoeft te blijven waar het nu inzit.

Motherboard gaat zich richten op jongeren en zal dagelijks gevuld worden met eigen content. De Nederlandse site wordt aangevoerd door Alejandro Tauber als hoofdredacteur. Afgestudeerd natuurkundige die ook met een pen overweg kan. In een van de eerste items nemen de makers de eerste cyborg, Neil Harbisson mee naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. Sinds zijn geboorte ziet hij enkel grijstonen, maar een camera vertaalt kleur en muziek naar geluid wat natuurlijk een totaal andere beleving is dan hoe de gemiddelde mens kleur en geluid ervaart.

Ondanks dat het online platform pas volgende week woensdag (3 april) online gaat, is er nu al een eerste documentaire online gezet welke gaat over 3D printing in de wapenindustrie ‘Klik.Print.Schiet’. Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar de ontwikkeling van 3D printing veroorzaakt ook een revolutie in deze industrie.

Wie nieuwsgierig is naar het nieuwe platform kan alvast een kijkje nemen op het Amerikaanse Motherboard (beta versie).

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.