PayPal maakt afrekenen met cryptovaluta mogelijk

PayPal maakt afrekenen met cryptovaluta mogelijk

Checkout with Crypto, is dit de grote doorbraak?

Vorig artikel Volgend artikel

PayPal heeft zojuist een statement afgegeven waarin zij bekend maken dat consumenten in de VS binnenkort via PayPal met meerdere cryptocurrency (Bitcoin, Etherium en Litecoin) kunnen betalen (Checkout with Crypto) bij de vele miljoenen aangesloten webshops. De verwachting is hooggespannen want dat zou wel eens de grote doorbraak kunnen worden voor het gebruik van cryptocurrency.

Checkout with Crypto

Deze - Checkout with Crypto - biedt PayPal gebruikers de mogelijkheid zonder aanvullende transactiekosten af te kunnen rekenen met cryptovaluta bij deelnemende webshops. Deze cryptovaluta wordt daarvoor eerst omgezet naar fiatgeld (geld dat zijn waarde niet ontleent aan de materie maar aan het vertrouwen dat er goederen en diensten mee gekocht kunnen worden).

Tesla

Een week geleden kwam ook Tesla met de verklaring dat je in de toekomst ook hun auto’s kunt kopen met Bitcoin. Er is echter wel degelijk een groot verschil tussen PayPal en Tesla. PayPal geeft aan de uitbetaling aan online shops nog gewoon in dollars te willen doen. Elon Musk heeft aangegeven dat Tesla dit juist niet zal doen. Beide zijn goed te verdedigen, Musk zet hoog in op waardevermeerdering van Bitcoin en wil die behouden. Paypal heeft echter te maken met miljoenen klanten en kan een dergelijke beslissing gewoon eenvoudig niet maken.

Betalen met Bitcoin, Litecoin, Ethereum of Bitcoin Cash

Wie iets koopt krijgt in de app een afschrift te zien van zijn transactie met de verkochte cryptovaluta (en koers). Je kunt de cryptocurrency die je wilt gebruiken naar eigen keuze selecteren - Bitcoin, Litecoin, Ethereum of Bitcoin Cash - natuurlijk afhankelijk van de beschikbare saldi van elke afzonderlijke cryptocurrency. Voor elke aankoop kan slechts één type cryptocurrency worden gebruikt.

Checkout with Crypto is voorlopig alleen beschikbaar voor PayPal-gebruikers in de VS. Wanneer dit wereldwijd wordt uitgerold is niet bekend. Zoals hierboven al staat vergroten zowel Tesla als PayPal de bruikbaarheid van de cryptovaluta op een geweldige wijze. Dit terwijl er nog steeds genoeg critici zijn die denken dat dat Bitcoin verhaal nog wel een keer ontploft. Zeg maar zoiets als dat het internet ook nog wel een keer voorbij gaat.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....