Panic Day: Vandaag mag je een paniekaanval hebben

Panic Day: Vandaag mag je een paniekaanval hebben

Vorig artikel Volgend artikel

Het is vandaag Panic Day; misschien wel de enige dag van het jaar dat het oké is om toe te geven aan die emotie die we allemaal proberen te beheersen: paniek! Helemaal in het afgelopen jaar met de coronapandemie, is het misschien gezond om af en toe toch even toe te geven aan de paniek die iedereen in zich heeft. Het maakt ons niet per se zwak of onbekwaam.

tonik-hAZ3TNzQP6w-unsplash
Foto: Tonik on Unsplash

Historie van Panic Day

Panic Day is in het leven geroepen door het Amerikaanse echtpaar Tom en Ruth Roy om te erkennen hoe stressvol het leven soms kan zijn en om vervolgens te kijken wat er kan worden gedaan om de effecten te minimaliseren.

Iedereen weet dat stress schadelijk is voor de gezondheid en zelfs gevaarlijk kan zijn! Stress kan ziekten veroorzaken zoals hartaandoeningen, hoge bloeddruk, diabetes en obesitas.

Voor degenen die vinden dat hun angsten en stress overweldigend zijn, is Panic Day de perfecte dag om een stap voorwaarts te maken en contact op te nemen met een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Luister naar vrolijke muziek

Soms ontstaat paniek wanneer de geest overweldigd raakt door omstandigheden. Door een paar ontspannende deuntjes op te zetten kan de impact van stress worden verminderd. Deze liedjes doen het altijd goed om te 'ontpanieken'.

Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy, Hunger van Florence + The Machine, Good Day Sunshine van The Beatles, I Got You (I Feel Good) van James Brown of Sha la la (Make Me Happy) van Al Green.

Mojipic is meer dan alleen emoji's

Blij worden van emoji's kan ook. Iedereen appt wel eens een emoji. Dat vinden we allemaal heel erg leuk. Hoe leuk is het dat die emoji’s nu op een scherm te zien zijn. In je auto, op het kantoor of gewoon thuis achter het keukenraam. Dat kan met de Mojipic.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...