Nu voor het echie: Joe Biden is president van Amerika

Nu voor het echie: Joe Biden is president van Amerika

Vorig artikel Volgend artikel

Joe Biden is nu officieel de 46ste president van de Verenigde Staten. Hij is om 18.00 uur Nederlandse tijd (12.00 uur lokale tijd) beëdigd als president. Dat gebeurde aan de westkant van het Capitool en zonder publiek vanwege de coronapandemie.

Officiële Twitter-account is nu ook van Biden

Wel moet Biden volgers verzamelen. Eind vorig jaar werd bekend dat Twitter alle bestaande volgers ging verwijderen.

Dat is ook wat. Ben je net de machtigste man ter wereld, moet je met nul volgers op Twitter beginnen. Hij heeft er nu inmiddels al 2,1 miljoen dus dat komt wel goed.

Schermafbeelding 2021-01-20 om 19.15.06
Twitter laat je weten dat er een nieuw account is.

Vice-president kan ook aan de slag

Naast Biden is ook zijn vice-president officieel beëdigd. Kamala Harris is een Amerikaans politica en vandaag de 49e vice-president van de Verenigde Staten. Ze is lid van de Democratische Partij en was bij haar inauguratie de eerste Afro-Amerikaanse, de eerste Indiaas-Amerikaanse en de eerste vrouwelijke vice-president.

Eerder was Harris openbaar aanklager van San Francisco van 2004 tot 2011, procureur-generaal van Californië van 2011 tot 2017 en senator voor Californië van 2017 tot 2021.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...