Nieuws16.01.2021

​Nationale niksdag: even niets te vieren


Is het je opgevallen dat we sinds een paar weken elke dag stilstaan bij een bepaald thema op DutchCowboys? Het gaat dan om bepaalde feestdagen of historische gebeurtenissen die die dag in een ander jaartal plaatsvonden. Elke dag is er wel wat. Moet dat allemaal? Dat is wat de leraar Jothy Narayanasamy zich afvroeg. Hij riep daarop 16 januari uit tot Niksdag.

Niksdag

Op niksdag is het niet per se de bedoeling dat je je bed niet uitkomt en je telefoon geen blik waardig gunt. Niksdag is er om even niets te vieren. Even niet dat reflecteren, geen wijze woorden, gewoon een normale dag. Dit ‘onevenement’ werd door Jothy bedacht in 1972. Het is geen officiële feestdag, maar puur iets om Amerikanen (maar inmiddels ook de rest van de wereld) even een dagje niks te laten vereren.

Canada heeft ook eenzelfde soort dag, maar die valt op 8 juli. Het grappige is dat de uiteindelijke gedachte erachter wel anders is. Op THABS (There has always been something)-dag vieren we namelijk dat als er ooit niets was, er ook nu niets zou zijn. Deze religieuze feestdag is gestart door de Realist Society of Canada. Wel een leuk idee, maar uiteraard net even wat anders dan Niksdag.

Everything happens for no reason

Misschien ben jij gisteren helemaal los gegaan tijdens fetishdag en kun je wel een dagje rustig aandoen gebruiken. Even niet stilstaan bij allerlei persoonlijke ontwikkelingsonderwerpen (mocht je daar sowieso niets mee hebben, dan raden we je de scheurkalender ‘Everything happens for no reason’ aan. Daarbij krijg je elke dag een quote die je juist niet motiveert. Denk aan: “Oh good, another year. I’m sure you’ll get it right this time.” of “Don’t think of it as ‘being alone’. Think of is as ‘not bothering other people’”. (Fijn, nog een jaar. Dit jaar lukt het je allemaal vast wel. en Zie het niet als alleen zijn. Zie het als geen andere mensen lastigvallen.

Grappig genoeg is niksdag niet altijd niksdag. Eens in de zeven jaar valt er namelijk wel een heel belangrijke Amerikaanse feestdag op 16 januari: Martin Luther King Jr. Day. Als dat het geval is, dan moeten Amerikanen niksdag dat jaar laten schieten. Dit jaar is dat niet zo: het is maandag pas Martin Luther King Jr. Day. Vandaag dus lekker even nergens bij stilstaan.

Beeldbron: jplenio

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Entertainment

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

Als je wel eens in de rij staat bij een achtbaan, dan ken je de bordjes wel: niet in deze attractie gaan als je zwanger bent, als je rugklachten hebt, een pacemaker draagt.. Waarschijnlijk was het aantal waarschuwingsbor...

Entertainment30.03.2024

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt

Enkele weken geleden is de bedenker van Dragon Ball op de leeftijd van 68 jaar overleden. Nu is er een eerbetoon aan hem, Akira Toriyama, aangekondigd. Eentje waar de fans van kunnen genieten: een Dragon Ball-pretpark. M...

Entertainment22.03.2024

Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt