Nieuws02.10.2020

Goed nieuws vrijdag: dierendag, Jurassic Park-achtig onderzoek naar insecten, en Keanu Reeves in commercial


Welkom op je vrijdag! De dag waarop het weekend start en je wel een dosis goed nieuws kunt gebruiken. Zeker deze week, waarin blijkt dat we in een ’tweede golf’ zitten en het wederom de bedoeling is dat we vooral veel thuis blijven. Slecht nieuws voor ons allemaal, maar vooral voor de ondernemers die hierdoor hard getroffen worden. Vergeet dus niet om je locals te blijven supporten, net zoals we in het voorjaar deden. Omdat we vooral positief moeten blijven en er ook altijd volop fijne dingen te melden zijn, gaan we gewoon door met het verspreiden van goed nieuws. Deze week lees je onder andere meer over de nieuwe commercial met Keanu Reeves, Jurassic Park-achtig onderzoek, Emily in Paris en dierendag. Spread the good news!

De commercial van Cyberpunk 2077 bevat heel veel Keanu

Sinds we weten dat Keanu Reeves de show steelt in de aankomende game Cyberpunk 2077, is er al extra hype rondom het spel. Een spel waar al veel hype omheen was, want het wordt gemaakt door CD Projekt Red, bekend van The Witcher. Keanu zit dus in Cyberpunk 2077, maar wat we niet wisten is dat hij ook een geweldige hoofdrol heeft in de commercial van de game.

Locktober en Bamibloktober

Twitteraars weten misschien meteen waar we het over hebben, voor anderen is het waarschijnlijk een raadsel. Deze week werd #locktober trending omdat we in veel landen weer in een (gedeeltelijke) lockdown zitten. Maar wat veel gebruikers van de hashtag niet weten, is dat #locktober ook op iets compleet anders slaat in SM-kringen. Dat zorgde voor veel hilariteit op het platform, waarna Nederlanders dan maar #bamibloktober bedachten. Tevens een knipoog naar een aantal politici die bang zijn dat de bamiblok, ‘onderdeel van onze cultuur’, binnenkort moet verdwijnen.

Onderzoekers halen genetisch materiaal uit insecten in hars

Ze benadrukken dat ze niet met een soort Jurassic Park-achtige praktijken bezig zijn, maar dat is natuurlijk stiekem wel wat de wereld hoopt. Onderzoekers hebben op dit moment bovendien nog niet kunnen bevestigen dat DNA miljoenen jaren bewaard kan blijven. Twee jaar? Dat lukt. Zes jaar? Dat lukt ook. Maar, hoever de onderzoekers van het Senckenberg Research Institute terug kunnen, dat moeten we maar zien. In ieder geval pogen ze het met insecten. Het is al mogelijk om op zijn minst materiaal uit hars te halen en dat stemt positief.

Nieuwe Netflix hit: Emily in Paris

Sinds vandaag op Netflix te zien: Emily in Paris. En ja, we durven nu al te voorspellen dat deze serie een grote hit wordt. De bedenker van Sex and the City weet tenslotte wat scoort. Bovendien belooft de trailer al zoveel goeds en speelt niet alleen Lily Colins de hoofdrol, maar ook de stad Parijs. Nadat Sex and the City stopte hebben we nooit meer iets vergelijkbaars gezien. Een serie waarin alles een lust voor het oog was en we soms een hele aflevering hardop konden lachen. Hoewel Emily in Paris misschien iets romantischer oogt, gaan we de serie zeker bingen.

Google Maps gaat augmented reality toevoegen bij grote trekpleisters

Live View van Google Maps wordt beter. Je kunt het nu gebruiken om je telefoon omhoog te houden en de wereld met een extra laag te bekijken, maar nu kun je dan ook trekpleisters zien en informatie over hoe ver die trekpleister is. Erg handig als je aan het begin van de Las Vegas-strip staat en niet kan inschatten dat je zo twee uur verder bent als je aan je wandeling begint. Er wordt overigens eerst met 25 steden begonnen, waaronder Berlijn, Londen, Rome, Tokio en San Francisco.

Dierendag

Wat is een editie van Goed Nieuws zonder dieren? En deze week hebben we een extra reden, want aanstaande zondag is het dierendag. Dé dag waarop je je huisdier extra aandacht geeft. En geen dieren eet want Wakker Dier roept dierendag namelijk ook uit tot ‘Eet geen dieren dag’, een goed initiatief voor vleeseters wat ons betreft. Wist je trouwens dat je op Instagram heel veel leuke dieren vindt met een succesvol en schattig account? Vergeet niet je eigen diere(en) zondag te verwennen!

Verder lezen over Google Maps

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Op Android doet de app dit al jaren, maar nu krijgt Apple die mogelijkheid eindelijk ook. 

Mobile12.07.2024

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Nieuw Apple CarPlay komt er aan, of toch pas volgend jaar?

Dat de Apple Car pas wordt verwacht in 2028 maakt ons niet zoveel uit. Maar dat we ook al weer eeuwen hebben moeten wachten op een nieuwe Apple Carplay is wel een onderwerp. Multimedia in de auto Wij rijden nogal in wat...

Automotive01.02.2024

Nieuw Apple CarPlay komt er aan, of toch pas volgend jaar?

Geen navigatieprobleem meer als je de tunnel inrijdt: dit is waarom

Waze had het al, maar Google Maps krijgt het nu ook: ondersteuning van Bluetooth-bakens om te zorgen dat je je navigatie niet meer volledig verliest wanneer je in een tunnel rijdt. Over de hele wereld zijn er in diverse...

Mobile16.01.2024

Geen navigatieprobleem meer als je de tunnel inrijdt: dit is waarom

​Google Maps: dit kun je allemaal met de blauwe bol

De blauwe bol op Google Maps: weet jij meteen wat dat ook alweer is? Jij bent het. Of althans: je toestel. Je kunt op die manier snel op de kaart zien waar jij je bevindt, zeker ten opzichte van waar je heen navigeert.

Online13.12.2023

​Google Maps: dit kun je allemaal met de blauwe bol

Android Auto helpt je herinneren waar je auto staat

Vergeet je vaak waar je je auto parkeert? Dan ben je niet de enige. Er zijn diverse apps waarin je kunt vastleggen waar je de auto hebt gelaten, maar nu introduceert Google een handige nieuwe functie voor Maps waarvan we...

Automotive08.12.2023

Android Auto helpt je herinneren waar je auto staat

Google gaat rijstroken laten zien in Google Maps

Google Maps wordt van diverse verbeteringen voorzien. De navigatie-app laat je straks ook rijstroken zien op de weg, zodat het duidelijker is waar je precies moet gaan rijden (en waar je nu rijdt). Ook wordt Amsterdam vo...

Online27.10.2023

Google gaat rijstroken laten zien in Google Maps

Én Immersive View voor Amsterdam
10 Google Maps-tips die je nog niet kende

Google Maps, iedereen gebruikt het, maar niet iedereen gebruikt het goed. Of nou ja: het beste. Er zijn binnen deze apps veel meer dingen te doen dan navigeren alleen. Ben je nieuwsgierig hoe je Google Maps nog beter kun...

Online01.08.2023

10 Google Maps-tips die je nog niet kende

Maps als een pro

Verder lezen over Netflix

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Disney wil zijn streamingdienst verslavender maken en doet daarom Netflix na met een persoonlijkere ervaring.

Entertainment17.07.2024

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Vaak beginnen mensen bij meer dan 3 kinderen al te verzuchten: jeetje, wat veel. Moet je nagaan als je er niet 4 hebt, maar 1000.

Entertainment28.06.2024

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

Netflix overweegt het aanbieden van een gratis abonnement, waarbij je als tegenprestatie advertenties moet kijken. Het wil hiermee alles uit de markten halen waar het nog niet op zijn top is.

Entertainment25.06.2024

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders