Nieuws20.11.2020

Goed Nieuws: praten met je kat, foute kersttruien en uiltje in de kerstboom


De werkweek is voor de meeste Nederlanders weer bijna afgelopen, want het is vrijdag! Het weekend staat dus voor de deur en hoewel we nog steeds niet lekker uit eten kunnen gaan, zijn er wel genoeg andere dingen om te doen. Dierentuinen en musea zijn weer open en je kunt nog steeds een fijne herfstwandeling maken in het bos nu de bomen nog niet kaal zijn. We trappen het weekend af met een overzicht vol goed nieuws. Zo begin je de vrijdagmiddag lekker positief. Deze week lees je onder andere meer over een app waarmee je kunt praten met je kat, een overzicht van de lelijkste foute kersttruien en …..

Eindelijk weten wat je kat wil vertellen

Als katteneigenaar is het natuurlijk heel jammer dat je nooit weet wat je kat jou wil vertellen. Heeft je kat pijn, honger of wil moet je hem juist even met rust laten? Binnenkort kun je jouw kat misschien eindelijk beter begrijpen. De app MeowTalk wil de geluiden van katten omzetten naar mensentaal. Daarvoor hebben ze volop gegevens nodig die geanalyseerd kunnen worden. De app is nu nog een bétaversie, maar je kunt het al wel gebruiken. En dus eindelijk ontdekken wat je kat allemaal vertelt. MeowTalk is voor zowel Android– als iOS-gebruikers beschikbaar.

Hier vind je de foutste kersttruien

Waar je de lelijkste foute kersttruien vindt? Op AliExpress natuurlijk! Zoek op ‘Ugly Christmas Sweater’ en je hebt de keuze uit 6000 afschuwelijke exemplaren. Wij weten dat het al jaren een trend is om wedstrijden te organiseren rondom de lelijkste kersttruien. Daarom hebben we de 10 foutste truien die we in de Chinese webwinkel konden vinden, voor je op een rij gezet. Dat liet ons verbluft achter. Hier vind je een overzicht. Houd je creditcard gereed en bestel snel, want met de levertijd van een aantal weken ben je nog net op tijd voor Kerst!

<em>Absoluut een van de lelijkste exemplaren die we konden vinden op AliExpress<\/em>
Absoluut een van de lelijkste exemplaren die we konden vinden op AliExpress

Wonen in Wassenaar voor een prikkie

Deze week in het nieuws: een schattig boshuis in Wassenaar staat te koop voor slechts € 150.000. Een koopje natuurlijk en daarom was het deze week nieuws. Er zijn wel wat kanttekeningen: het huis heeft een oppervlakte van maar 32m2 en er moeten jaarlijks duizenden euro’s aan erfpacht worden betaald. De tuin is maar liefst 560m2 groot, maar je wordt als nieuwe eigenaar wel geacht om dat enorme gazon perfect te onderhouden. Je moet wel snel zijn en uiterlijk 23 november een bod uitbrengen.

Spider-Man en Star Wars-ster in nieuwe sci-fi thriller Chaos Walking

De nieuwe trailer voor Chaos Walking is uit. Deze sci-fi thriller met Tom Holland (Spider-Man) en Daisy Ridley (Star Wars: The Force Awakens) wordt gemaakt door de regisseur van Edge of Tomorrow, Doug Liman. Het vertelt het verhaal van een bijzonder meisje dat op haar eigen planeet in aanraking komt met een jongeman die daar is gecrasht. De gedachten van mannen op de planeet zijn door iedereen te horen, terwijl tegelijkertijd alle vrouwen van de planeet zijn verdwenen. Behalve dat ene meisje, die dus wel wat bescherming kan gebruiken. De film is gebaseerdo p het boek The Knife of Never Letting Go (Patrick Ness) en verschijnt in februari in de bios.

Uiltje houdt zich schuil in bekendste kerstboom ter wereld

Hij zit in bijna alle kerstfilms die zich in New York afspelen: de kerstboom bij Rockefeller Center. De gigakerstboom is niet alleen een publiekstrekker van mensen: er is een klein uiltje ingevlogen. Het feit dat het diertje niet wegging, maakte een medewerker bezorgd waarna het diertje door de lokale dierenbescherming is opgehaald en opgelapt. De mensen van het Ravensbeard Wildlife Center hebben het diertje weer helemaal de oude gemaakt. Hij heeft waarschijnlijk in de trailer met de boom gezeten, die 200 kilometer moest rijden van Oneonta, New York naar Manhattan in de hoofdstad. Het schattige dier is inmiddels weer helemaal in orde en kan weer terug naar het wild.

Gamen tijdens de pandemie is goed voor je mentale gezondheid

Dit nieuws komt als geroepen, in de weken dat PlayStation 5 en Xbox Series X zijn verschenen blijkt dat gamen tijdens een lockdown goed voor is je mentale gezondheid. Het gaat er daarbij niet om hoe lang je speelt, maar puur dat je speelt. De mensen van Oxford University kwamen hierachter in en onderzoek. Zeker als je sociaal gamet, dus met anderen online, dan gaat je psychische gesteldheid er flink op vooruit. Maar bijvoorbeeld ook een bepaalde flow: als je lekker gaat in Tetris, dan kun je in een soort staat komen waarbij angsten tijdelijk even weg zijn. Kortom, grijp die controller vast en game er lekker op los in deze vreemde tijden. Hartstikke goed voor je.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Games

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

Epic Games wil dat de goede vibes in Fortnite bewaard blijven en maakt het daarom mogelijk om vier wat minder leuke emotes niet meer te tonen.

Gaming23.04.2024

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

De AI-hype brak pas echt uit met modellen als ChatGPT. Kunstmatige intelligentie is echter geen nieuwe rage op de markt! In 1996 gebruikte de schaakcomputer “DeepBlue” bijvoorbeeld zijn veldstukken om de koning van toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov schaakmat te zetten.

Gaming17.04.2024

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

De trailer van Grand Theft Auto 6 is al een tijdje uit. Er is nu een imitatie van de trailer die zo spot-on is, dat je hem moet zien.

Gaming15.04.2024

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Is een van je grootste frustraties over Call of Duty dat je in drukke games wordt geplaatst, terwijl je het liever wat rustiger en overzichtelijker hebt? Daar zijn oplossingen voor. We lichten er eentje uit: een VPN gebr...

Gaming28.03.2024

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Ze is een vergeten actrice die er een nogal heftige levensstijl op nahoudt: Marissa Marcel (gespeeld door Manon Gage) en jij moet natuurlijk volledig in het leven van deze gevallen ster duiken, want er is wat mysterie om...

Gaming20.03.2024

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

De Steam Deck-introductie was gefilmd met.. Steam Deck-belichting

De introductievideo van de Steam Deck OLED gaf het al een beetje weg: het nieuwe apparaat werd aangelicht door... zijn eigen broers en zussen. De videomakers van Valve hadden een soort bol gemaakt van Steam Decks en die...

Gaming20.03.2024

De Steam Deck-introductie was gefilmd met.. Steam Deck-belichting