Nieuws13.11.2020

Goed Nieuws: brief per postduif na 100 jaar alsnog opgedoken, Prince Charming op een paard en Amerikaanse MasterChefs


Het is vrijdag! Wij hebben deze week weer een portie goed nieuws voor je verzameld. In deze rubriek vind je alleen maar leuke dingen, bijzondere nieuwtjes en toffe aankondigingen. Ga er even voor zitten, want we hebben weer genoeg te melden! Deze week vertellen we je onder andere meer over een brief per postduif die na 100 jaar is opgedoken, een transgender vrouw die Miss Intercontinental New Zealand is geworden en Amerikanen denken dat ze MasterChefs zijn.

100 jaar oude brief van soldaat in Frankrijk gevonden

In de Elzas in Frankrijk is deze week een zeldzame vondst gedaan. Twee wandelaars troffen namelijk in een bos een briefje aan, gedateerd op 16 juli juli 1916. Meer dan 100 jaar oud dus. Het blijkt een bericht van een Duitser soldaat uit de Eerste Wereldoorlog te zijn. In de brief vertelt hij waar de vijand zich ergens bevindt. De brief is destijds per postduif verstuurd. Of de duif in het bos is gecrasht of de ontvanger de brief is verloren, is niet bekend. Een bijzonder document is het in het ieder geval wel! Het briefje wordt tentoongesteld in Musee Memorial Le Linge in de stad Orbey.

Prince Charming is prins op het witte paard

Nadat we dit seizoen al hebben genoten van The Bachelorette, start Videoland binnenkort met een nieuwe datingshow: Prince Charming. Tien single mannen gaan proberen het hart te veroveren van de 29-jarige Marvin uit Tegelen. De knappe man heeft een passie voor paardrijden en is regelmatig te vinden in de sportschool. Hij heeft zijn leven goed op de rit, maar mist nog iemand om het mee te delen. Op Sicilië gaat Marvin op zoek naar zijn droomman. De tien vrijgezellen die meedoen wonen met elkaar in een prachtig palazzo. Vanaf 16 december zie je elke week een nieuwe aflevering van Prince Charming op Videoland.

Transgendermodel Arielle Keil is Miss Intercontinental New Zealand

Arielle Keil heeft geschiedenis geschreven in Nieuw Zeeland. Ze is de eerste transgender en Filippijnse vrouw die de titel van Miss Intercontinental New Zealand in de wacht sleepte. Haar transitie startte in 2017, maar daar was Arielle’s familie niet bepaald blij mee. Ze werd verstoten, maar bleef haar doelen en dromen najagen. Dit jaar rondde ze haar transitie af en ze voelt zich naar eigen zeggen beter dan ooit. Zeker nu ze deze bijzondere titel in de wacht heeft gesleept. Arielle is een prachtige vrouw met bovendien een bijzonder verhaal. Lees het hier.

40 procent van de Amerikanen denkt door de pandemie een prima Masterchef te zijn

Van al dat thuiszitten zou je denken dat we weinig inspiratie krijgen, maar het tegendeel is waar. Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van de Amerikanen tijdens de pandemie zo lekker bezig is gegaan met koken, dat ze denken dat ze het best zouden kunnen redden in MasterChef. Het tv-programma waarin koks het tegen elkaar opnemen is megapopulair en blijkbaar weten Amerikanen hun fornuis nu zo goed te vinden, dat ze zich er prima geschikt voor achten. Van de tweeduizend mensen die meededen aan de enquête is dit wat ze graag willen leren koken:

1. Filet mignon 26%

2. Croissants 25%

3. Beef Wellington 25%

4. Macarons 24%

5. Souffle 23%

6. Baked Alaska 23%

7. Salt-crusted fish 20%

8. Pad thai 19%

9. Bearnaise sauce 19%

10. Boeuf Bourguignon 19%

Bruce Willis gaat achter buitenaards gespuis aan in Breach

Het is de vraag of we half december alweer naar de bioscoop kunnen, maar als dat wel zo is, dan kunnen we in ieder geval een heerlijk foute flick zien. Eentje waarin Bruce Willis als een gek achter aliens aanjaagt. De film heet Breach en de regisseur is John Suits (van de short DieHard is Back). Het is lekker een beetje X-Files meets Alien. Plus, Cody Kearsley van Riverdale is naast Willis te zien in deze sci-fi actiefilm. Zin in!

Het probleem waar Stephen Hawking geen antwoord op had is opgelost

De briljante Stephen Hawking heeft zich jarenlang toegelegd op alles ontdekken over black holes. Vijftig jaar lang zocht hij naar een antwoord wat er nu is gekomen. Het gaat om een enorme berekening die draait om de vraag: kun je nog uit een black hole komen? Wat gebeurt er zoal om dat zwarte gat heen? Er blijken onder andere kleine hoeveelheden straling te zijn, die uiteindelijk losse massa vormt en in dat zwarte gat verdwijnt. Echter: wat gebeurt er met al die massa wanneer het zwarte gat verdwijnt? Onderzoekers hebben ontdekt dat er een paar dingen waren die Hawking was vergeten. Blijkbaar komt het eruit zodra het zwarte gat verdwijnt door iets dat quantum entanglement heet. De deeltjes reageren op elkaar, ook als ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan zijn. Ze zijn dus nooit helemaal uit elkaar.

Verder lezen over Entertainment

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

Als je wel eens in de rij staat bij een achtbaan, dan ken je de bordjes wel: niet in deze attractie gaan als je zwanger bent, als je rugklachten hebt, een pacemaker draagt.. Waarschijnlijk was het aantal waarschuwingsbor...

Entertainment30.03.2024

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt

Enkele weken geleden is de bedenker van Dragon Ball op de leeftijd van 68 jaar overleden. Nu is er een eerbetoon aan hem, Akira Toriyama, aangekondigd. Eentje waar de fans van kunnen genieten: een Dragon Ball-pretpark. M...

Entertainment22.03.2024

Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt